Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un İzmir gezisine katılmak için kente gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün Foça İlçesi'nde meydana gelen terör saldırısında yaralanan ve Ege Üniversitesi Hastanesi'nde tedavisi süren 6 askeri ziyaret etti. Ziyarete Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından yaptığı açıklamada terörle mücadelenin süreceğini belirterek, şunları söyledi:

"Hepinizin bildiği gibi terörle amansız bir mücadele içindeyiz. Terörle bu mücadelemiz sadece belli sınırlarımızda veya sadece belli bölgelerimizde değil. Tüm yurt sathında bir mücadele içindeyiz. Dünkü olayda Foça da bunlardan birisidir. Şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Çok kahramanca otobüsü durduran ve daha fazla acı çekmemizi önleyen uzman çavuş kardeşimize Allah'tan şifa diliyorum. Yaralılarımız var. Bir tanesi hariç diğerlerinin durumu daha iyi. Olay olduktan sonra en süratli şekilde gerekli güvenlik tedbirleri alınmıştır. Elden gelen her şey de yapılmaktadır. Yaralılarımızın tedavisi için üniversiteye, tüm doktorlara, vilayetimiz başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun. Yaralılarımıza da Allah'tan şifa diliyorum. Şunu herkesin bilmesini istiyorum ki böyle bir Ramazan gününde, mübarek günde bile elini kana bulamaktan, sivil, güvenlik görevlisi ayırt etmeden bu saldırıları yapmaktan çekinmeyen insanların zihniyeti, bu insanların insanlıktan anladıklarının ne olduğunu sadece milletimiz değil, tüm dünyanın görmesi gerekir. Zaten de görmüştür. O bakımdan terörle olan mücadelede her bakımdan meşruiyetimiz vardır, her türlü üstünlüğümüz vardır. Azimle, kararlılıkla da bu mücadele yapılacaktır. Böyle bir Ramazan gününde bile, mübarek günde bile sivil asker ayrımı yapmadan elini kana bulayan, terörü icra etmekten çekinmeyen bu insanlarla azimli ve kararlı bir şekilde mücadelemiz devam edecektir. Bunu da herkesin bilmesini isterim. Milletimizin başı sağ olsun."



ED,TG(AÖ/AAA)