Geceyi babası Ahmet Hamdi Gül’ün Melikgazi İlçesi Kergah bağlarında bulunan iki katlı sayfiye evinde geçiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Boydak Holding şirketlerinden Boyteks'in 50 milyon liralık yatırımla Organize Sanayi Bölgesi'nde kurduğu Boyteks Halı Fabrikası'na geldi. Açılış törenin yapıldığı kapalı alana halıdan dokunmuş Türk bayrağı, Atatürk ve Abdullah Gül posteri de asıldı. Fabrikadaki işçiler tarafından dokunmuş Cumhurbaşkanlığı forslu 4 metrekarelik bir halı ile 2 metrelik çerçeveli halı portresi Cumhurbaşkanına armağan edildi. Deco carpet- Rugs markasıyla yurt dışına halı ihracat edecek tesisin açılış törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Vali Mevlüt Bilici, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, il protokolü mensupları üniversite rektörleri, oda başkanları, işadamı Ali Sabancı da katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, Kayseri’de olmaktan ve üretim yapılan organize sanayi bölgesinde bulunmaktan mutlu olduğunu söyleyerek, konuşmasına başladı. Abdullah Gül, Türkiye’nin sanayi üslerinin giderek güçlendiğini, Kayseri’nin de sanayi kültürü bulunduğunu, Kayserili sanayicilerin helal kazançla, azimle çalıştıklarına dikkati çekerek şöyle konuştu:

"Türkiye ekonomik olarak iyi günler yaşıyor. Sıkıntılarımız, üzüntülerimiz var. Bu güzel gidişe çomak sokmak isteyenler var. Onun için içerden dışardan, bu güzel havayı bozmak için zaman zaman terör olayları kendini gösteriyor. Türkiye’yi herhangi bir şekilde terörle hizaya getirmek mümkün değildir, asla da mümkün olmayacaktır. İçerden dışardan milletin, Türkiye’nin havasını nasıl bozarız diye, terör olayları zaman zaman kendini gösteriyor. Tüm şehitlerimize rahmet diliyorum. Şunu herkes şunu iyi bilsin terörle herhangi bir şekilde hak kazanmak mümkün değildir. Teröristler eninde sonunda pişmanlık duyacaklardır. Onların yapacağın en iyi şey, pişmanlık duyup, yaptıkları insanlık dışı eylemlerden vazgeçmeleridir. Türkiye’nin gelişmeye muhtaç bölgelerine bu fabrikalar gitsin. Fabrikalar üst üste açılsın. İnsanlar tedirgin olmasıdır. Bir taraftardan da memleketin ekonomik kalkınması, yükselmesi birinci önceliğimizdir.’’

TÜRKİYE’NİN ZEMİNİ SAĞLAM

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’nin zeminin sağlam olduğuna dikkat çekerek, yatırımların sürmesini istedi. Gül, "Türkiye’nin zemini sağlamdır. Gece gündüz çalışıp, en akılllı doğru politaları yaparak, şirketlerinizi büyüteceksiniz. Türkiye daha büyüyecek ve Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşlarının refahı yükselecektir. Kim üretim yapıyor, yeni bir iş yapıyorsa, yeni bir tesebbüse soyunursa bize mutluluk kaynağı olur’’ dedi.

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, 55 yıldır mobilya sektöründe sürdürdükleri başarıları bu kez halı sektöründe göstereceklerini belirterek, "İstihdam yaratarak, markalaşma ile dünya pazarlarından her geçen gün daha fazla pay alacağız. Bu topraklardan aldığımızı , bu topraklara yatırıyoruz’’ diye konuştu.



OE,DÖ,VD(OE/AAA)