Cudi Dağı'nda sığınak ve mağaralarından çıkıp hareket halinde oldukları belirlenen PKK'lılara yönelik önceki gün başlatılan ve 6 özel harekat polis memurun şehit oldu, 2'si asker 8'i polis 10 güvenlik görevlisinin yaralandığı ve 7 PKK'lının öldürüldüğü operasyonlar, bugün de sürdü. Cudi'nin Tuşimya ve Cağlan Vadileri yakınlarındaki Kösler ve Dereler Mevkii'ndeki operasyonda Kobra helikopterler teröristlerin bulunduğu alanlar ile mağara ve sığınakları bombalayıp yoğun ateş altına alıyor.

Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ve Çakırsöğüt Tugay Komutanlığı'ndan kalkan helikopterlerle operasyon alanlarına timlerin sevki de sürüyor. Kaçmaya çalışan teröristlerin izlerini süren timlerle, PKK'lıların arasında zaman zaman çatışmaların çıktığı belirtildi.

Bu arada operasyonda yaralanan 3 güvenlik görevlisinin Ankara'ya gönderildiği, diğer 7'sinin tedavisinin Şırnak Asker Hastanesi'nde sürdürülüyor.

SİİRT'TE ÇATIŞMA: 2 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ, 2'Sİ YARALANDI

Siirt'in Baykan İlçesi'nin Bitlis sınırında bulunan Seyir Ormanları bölgesinde devriye gezen güvenlik güçlerine bugün öğlen saatlerinde PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin de anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, 2 PKK'lı öldürüldü, 2 PKK'lının da yaralandığı belirtildi.

Yaralı PKK'lıların kaçmaya çalıştığı ve bölgeye Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan kalkan Sikorsky helikopterlerle özel eğitimli komandolar indirildi. Teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışmaların yer yer sürdüğü, Kobra helikopterlerin de PKK'lıların bulunduğu alanları bombaladığı kaydedildi.