Çorum'un Dodurga İlçesi Dutludere mevkii Kızılırmak Köprüsü altında balık tutan Erdoğan Karaman (30) ve Bekir Küçük (32), patlamamış 30 kilo ağırlığında bir mühimmat buldu. Paniğe kapılan 2 genç durumu jandarmaya bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen jandarma ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alarak bölgeye hiç kimseyi yaklaştırmadı.

 Dodurga ilçe kaymakamı Bülent Güven, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Köprü altında otuz santimetre uzunluğunda yaklaşık 30 kilogram ağırlığında bir mühimmat. Bomba da olabilir. Bunların hepsi tahmini değerler. Tam olarak ne olduğu hakkında detaylı bir malumatımız olmamakla birlikte Çorum Emniyet Müdürlüğü bomba imha ekipleri bölgeye gelerek inceleme yaptı. Ekip, bulunan mühimmata yabancı olduklarını bildirdiklerinden dolayı İl Jandarma Komutanlığımız Tokat Bölge Komutanlığı’na konuyu bildirdi. Yarın uzman bir ekip gelecek, tam olarak maiyeti hakkında bilgi verecekler. Şuan söyleyeceğimiz her şey afaki. İnşallah yarın uzman ekip geldikten sonra ne olduğu hakkında bilgi aktaracaklar. Kızılırmak’ın ne kadar güçlü olduğunu göz önünde bulundurursak başka yerden sürüklenerek gelmiş olabilir. Yarın bu konuda detaylı olarak bilgi vereceğiz” dedi.

 Mühimmatı bulan vatandaşlardan Bekir Küçük ise "Kızılırmak köprüsünün altına balık tutmak için arkadaşım Erdoğan Karaman ile gitmiştik. Köprü altına geldiğimizde sarı bir cisim gördük ve yakından baktığımızda tehlikeli birşey olduğunu tahmin ederek durumu jandarmaya bildirdik ve çok korktuk" diye konuştu.

 Olayla ilgili inceleme sürüyor.

 

YÇ (İS/RT)