Nusratiye Mahallesi Fabrika Sokak üzerinde bulunan 3 katlı binada çatlaklar oluşması üzerine bina sahipleri Çorlu Belediyesi’ne başvurarak inceleme yapılmasını istedi. Namık Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, belediyenin talebi üzerine binada inceleme yaparak çökme tehlikesi olduğunu belirledi ve geçen yıl 'oturulamaz' raporu verdi. Çorlu Belediyesi, çökme riski olan binanın boşaltılması için işyeri sahiplerine ve kiracılara tebligat gönderdi. Üst katlar dükkanlarını boşaltırken, giriş katında bulunan 3 kiracı işyerlerini terk etmek istemedi.

Belediye yıkım ekipleri, sabah saatlerinde 3 katlı binayı yıkmak için Fabrika Sokak'a geldi. Dükkanların halen boşatılmadığını gören Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, burada bulunan bir dükkan sahibinin "Siz burayı yıkamazsınız" demesi üzerine "Ben sizin can güvenliğinizi düşünüyorum, ancak bunu yapmamız gerekiyor. Bu bina çökecek, üniversite rapor verdi. Biz size boşaltmanız için tebligat yaptık" dedi. Yıkım ekipleri ile kiracılar arasındaki tartışmayı polis ekipleri önledi.

Belediye ekipleri, çıkan tartışmanın ardından dükkan sahiplerine ve kiracılara işyerlerini boşaltmaları için bir hafta ek sürerek vererek yıkım yapmadan ayrıldı.



MY(LK/BT)