Kurtuluş törenleri, saat 09.30’da Çorlu Belediye Başkanı CHP'li Ünal Baysan’ın, Atatürk Anıtı’na çelenk koymasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından buradaki tören Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti. Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, 5’nci Kolordu Komutanı adına Merkez Komutanı Piyade Albay Sedat Tosun, Emniyet Müdürü İsmail Bahri Şardağı ile halkın katıldığı programda konuşan Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu’nun 3 kıtaya yayılan Osmanlı Devleti’nin Rumeli’de fethettiği ilk yerlerden biri olduğunu söyledi. Başkan Baysan, şunları söyledi:

"1'inci Dünya Savaşı sonrasında yok olma sürecine giren Osmanlı Devleti en güçsüz zamanında, vatanın birçok köşesinde olduğu gibi işgale uğrayan Çorlu, Kurtuluş Savaşı’nda kazanılan zaferin ardından düşman ordularının işgalinden kurtarılmıştır. İnönü Muharebeleri, Sakarya Meydan Savaşı ve Büyük Taarruz’da büyük zaferler kazanan Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşları, Lozan Antlaşması’nın imzalanmasıyla birlikte düşman ordularını vatanımızdan atmış ve ülkemiz için büyük bir öneme sahip olan devrimleri hayata geçirmiştir. Zaferler savaş meydanlarında, askeri güç ve taktiklerle kazanılır. Kazanılan zaferlerin kalıcı olmasını sağlayabilmek ise çok daha büyük bir mücadeleyi gerektirir."

Konuşmanın ardından folklor ekipleri gösterilerini sunarken, törenleri ellerinde Türk bayraklarıyla çok sayıda kişi izledi.



MY(LK/İD)