Bir ihbar üzerine, Denizli Emniyet Müdürlüğü’nün bir yıl süren teknik takibi sonucu belediyenin 2007-2009 yılları arasında vatandaşlara dağıttığı çöp poşetlerinin alımında usulsüzlük yapıldığı, ihaleye fesat karıştırıldığı, görevin kötüye kullanıldığı, rüşvet alınıp verildiği belirlendi. Bunun üzerine polis, operasyon düzenleyip, “Temiz Denizli” adını verdiği operasyonla, dönemin Denizli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Rafet Şahin, Belediye Satın Alma görevlisi Suat Kesgin, TSE İzmir Bölge Müdürlüğü görevlisi Abdulkadir Kaya ile çöp poşetlerinin alındığı şirket yetkilisi Muzaffer Odabaşı ve eşi Özden Odabaşı ile ihale komisyonunda yer alan dört belediye çalışanı ile iki şirket çalışanı gözaltına aldı.

Haklarında dava açılan 3’ü tutuklu 11 sanık Denizli 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. Mahkeme, Temizlik İşleri eski Müdürü Rafet Şahin, edimin ifasına fesat suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün, rüşvet almak suçundan da 4 yıl 2 ay hapis, TSE görevlisi Abdulkadir Kaya rüşvet almak suçundan 4 yıl 2 ay hapis, şirket yetkilisi Muzaffer Odabaşı'na edimin ifasına fesat karıştırma suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis, çeşitli defalar işlediği kabul edilen rüşvet verme suçlarından toplam 8 yıl 2 ay hapis ve görevi kötüye kullanma suçundan 10 ay hapis cezası almıştı. Mahkeme tutuksuz yargılanan Denizli Belediyesi eski çalışanı Suat Keskin rüşvet almak ve vermekten 10 ay ceza aldı, ceza ertelendi. Tutuksuz yargılanan firma çalışanları Hasan Uğuz ve Adnan Arman, ihaleye fesat karıştırmaya yardım etmek suçundan 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verdi. Tutuksuz yargılanan belediye çalışanlarından Yıldız Beltekin, Serap Tekdemir, İsmail Yavaş ve Ahmet Görel’e görevi ihmal suçlarından 5'er ay hapis cezası verildi, ceza ertelendi. Davada tek beraat kararı Muzaaffer Odabaşı'nın eşi ve firmanın sahibi olan Özden Odabaşı'na çıktı. Mahkeme, Rafet Şahin’in, Yargıtay süreci sonuna kadar tutukluluk halini kaldırdı, davanın tek tutuklu sanığı Muzaffer Odabaşı kaldı.

YARGITAY ONADI

İtirazlar üzerine dava dosyasını inceleyen Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi, Rafet Şahin, Muzaffer Odabaşı ve Abdülkadir Kaya hakkında verilen kararları onadı. Diğer sanıklar hakkında rüşvete aracılık, edimin ifasına fesat karıştırmaya yardım, görevi ihmal gibi suçlardan verilen cezalar da Yargıtay tarafından onanırken, 2010 yılı sonunda çıkarılan 5728 Sayılı Kanun uyarınca görevi kötüye kullanma ve görevi ihmal suçlarından verilen cezaların bozulmasına karar verildi. 2010 yılı sonunda çıkarılan kanunla bu suçların cezalarının düşürülmesi ve suç tanımında değişiklik yapılmış olması gerekçe gösterildi.

Denizli Belediyesi eski Temizlik İşleri Müdürü Rafet Şahin, Yargıtay’ın onama kararıyla hakkında yakalama müzekkeresi düzenlenip tutuklanacak.