İlçenin girişinde bulunan 255 metre uzunluğundaki Çaycuma Köprüsü'nün 48 metrelik bölümü çökmüş, köprüden Filyos Çayı'na düşen 15 kişi yaşamını yitirmişti. 5 kişinin cesedi hala bulunamazken, yıkılan köprünün yerine yapılacak yeni köprünün ihalesini alan firma, bir bölümü ayakta olan köprüyü yıkma çalışmalarına başladı. İş makineleri, yanında bulunan ve geliş- gidiş olarak kullanılan mevcut köprünün hasar görmemesi için köprüyü parça parça yıkıyor. Dün akşam saatlerinden itibaren yapılan çalışmalarda köprünün 2 bloku yıkıldı.

Öğlen yıkıma verilen arayı fırsat bilen ilçedeki Roman vatandaşlar, köprünün altına girip yıkılan blokların arasındaki demirleri toplamaya çalıştı. Bir tarafı yıkılan, diğer tarafı ise ayakta duran beton blokun yanına sokulup tehlikeye aldırmadan demir toplayan Romanlar, bayram harçlıklarını çıkarmaya çalıştıklarını söyledi. İşsiz olduklarını belirten vatandaşlar, "Tehlikeli olduğunu biz de biliyoruz. Ama ekmek parası. İş veren yok. Çoluk çocuk aç. Demirleri satarak eve ekmek parası götüreceğiz" dedi.

Çaycuma Belediye Başkanı AK Parti'li Mithat Gülşen, köprünün yıkılmasından hemen sonra yeni köprünün yapımına başlanacağını söyledi. Başkan Gülşen, 7 milyon 250 bin TL'ye mal olacak köprünün 6 ay içinde tamamlanmasının planlandığını kaydetti.



EE,EÇ(EE/BT)