Gaziantep Çocuk Hastanesi'nde tedavi gören çocuklara Gaziantep Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü'nün toplumsal duyarlılık projesi kapsamında görevlendirdiği öğrenciler ders vermeye başladı. Dersler nedeniyle hastane odası sınıfa dönerken, uygulama cıvadan zehirlenen öğrenciler ve aileleri tarafından memnuniyetle karşılandı. Zehirlenen öğrencilere ders veren Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği 1'inci sınıf öğrencisi Sevgi Bozdağ, "Öğretmenlerimiz bu çocuklarımızın derslerinin gerisinde kalmamaları için bize ders teklifinde bulunanca seve seve kabul ettik. Onların öğrenemediklerini kendilerine öğretiyoruz. Tedavileri tamamlayıncaya kadar da ders vermeye devam edeceğiz" dedi.

74'Ü TABURCU OLDU

Gaziantep Çocuk Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Yalçın Mahsereci, civa zehirlenmesi nedeniyle tedavi edilen öğrencilerden 74'ünün taburcu edildiğini söyledi. Dr. Mahsereci, şu anda hastanede 102 öğrenci ile Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'ne bağlı Karahasanuşağı Köyü İlköğretim Okulu'ndan okuyan çocukların evlerine götürdüğü civadan zehirlenen 10 yetişkinin tedavilerinin devam ettiğini kaydetti.

Çocuklarıyla birlikte tedavi gören 43 yaşındaki Hüseyin Şahin ve eşi 37 yaşındaki Fatma Şahin, çocuklarının eve getirdikleri cıvaya zehirleneceklerini bilmeden temas ettiklerini belirtti. Şahin çifti, "Çocuklar uzun süre cıva ile oynamışlar. Kül tablasının içerisinde görünce evden çıkarmak için elimize alarak dışarı attık. Ama temas etmememiz, hatta aynı ortamda bulunmamız gerekiyormuş. Onu da hastaneye geldikten sonra öğrendik" diye konuştu.

'ZARARLI OLDUĞUNU BİLMİYORDUK, OYNADIK'

Cıvadan zehirlenerek 12 gün boyunca yoğun bakımda tutulan öğrencilerden 14 yaşındaki Dilber Karataş ile amcasının kızı 12 yaşındaki Sevim Karataş, cıvayı demir suyu zannettiklerini ve okulun laboratuvarından alarak önce sınıfa getirdiklerini ve daha sonra da evlerine götürdüklerini anlattı. İki kuzen nasıl zehirlendiklerini ise şöyle anlattı:

"Arkadaşlarımız laboratuvarda bulunan bir maddenin yere düştüğünde dağıldığını ancak daha sonra toplandığında yeniden top gibi bir araya geldiğini söylediler. Biz de merak ederek gidip laboratuvardan aldık. Sınıfta bir süre oynadıktan sonra evimize götürdük. Orada da oynadık. Bunun civa olduğunu ve bizi zehirleyeceğini bilmiyorduk."