Kilis'in Musabeyli İlçesi'ndeki 75'inci Yıl İlköğretim Okulu'nda 25 Şubat'ta öğrenciler deney için kullanılan cıvayı dolaptan alırken yere düşürdü. Yere dökülen civayla temas eden bazı öğrenciler, akşam saatlerinde mide bulantısı ve kusma şikayetleri ile ilçedeki sağlık ocağına başvurdu. Aynı şikayetle sağlık ocağına gelen 111 çocuk, önce Kilis Devlet Hastanesi'ne, ardından Gaziantep Çocuk Hastanesi'ne sevk edildi.

28 Şubat'ta ise Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'ne bağlı Karahasanuşağı Köyü İlköğretim Okulu'nda eğitim gören bazı öğrenciler ise tüpleri evlerine götürüp oynayınca rahatsızlandı. Burada rahatsızlanan 18'i öğrenci 20 çocuk da Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk tedavilerinin ardından, Gaziantep Çocuk Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanede tedaviye alınan öğrencilerin 7'sinin tedavisi halen Yoğun Bakım Ünitesi'nde devam ediyor.

Cıva ile temas eden çocuklardan alınan kan ve idrar örneklerinin de Ankara'ya gönderildiği bildirildi.

Zehirlenen öğrencilerden bazılarının cıvayı eve götürmesi sonucu evdeki diğer çocukların da zehirlendiği anlaşıldı. Cıvanın zararını bilmediklerini belirten öğrencilerden bazıları, "Fen Bilgisi dersinde kutunun içindeki cıva yere dökülmüştü. Grimsi bir şeydi. Hem parçalanıp, hem de birleşiyordu. Bize bu yönüyle ilginç gelmişti. Biz de öğretmenlerimizden habersiz topladık ve eve götürdük" dedi.

Gaziantep Çocuk Hastanesi Başhekimliği'nden konuyla ilgili şu yazılı açıklama yapıldı. Kilis ve Kahramanmaraş'tan getirilen öğrencilerin tedavilerine devam edildiği belirtilen açıklamada şöyle dendi:

"Bu hastalarımızdan 7'si yoğun bakıma alınarak tedavilerine orada devam edilmektedir. Hastalarımızın hiç birisi için şu an itibarıyla hayati bir tehlike söz konusu değildir. Kan ve idrar numuneleri günlük olarak Doktor Refik Saydam Hıfzıssıhha Başkanlığı Laboratuarları'na gönderilmektedir. Çıkan sonuçlar hastanemiz pediatrik Nöroloji Uzmanı tarafından değerlendirilerek takip edilmektedir."