Dünyanın her yanında tanıtım atağına kalkan BOYTAV, Çinli basın mensuplarını Bodrum’da ağırlamaya başladı. Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, Antik Tiyatro, Mydnos Kapısı, Gümüşlük, Yalıkavak, Ortakent-Yahşi ve Bitez beldelerinde incelemelerde bulunan Çinli basın mensupları, otantik Bodrum Pazarı’nı gezdi, İçmeler Mevkii’ndeki tersanelerde yat yapımını izledi. Bodrum'un cennet koylarını denizden gezen Goo Trip Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Zhao Di, yardımcıları Cui Li ve Dong Jun, sanat tarihçisi Canan Küçükeren'in verdiği konferansı dinledi.

BU GÜZELLİKLERDEN NEDEN MAHRUM ETTİNİZ ?

Çinli turistlerin çoğunlukla İstanbul, Denizli- Pamukkale, Nevşehir ve Ürgüp'ü bildiklerini belirten Zhao Di “Bugüne kadar bizi bu güzelliklerden neden mahrum ettiniz? Tanrı bütün güzelliklerini vermiş. Her yıl yurt dışına tatile çıkan ve haftada yaklaşık üç bin dolar harcayan 70 milyon vatandaşımızın Bodrum’a gelmesini, bu güzellikleri görmesini sağlamalıyız. Bodrum’un Çin'de daha iyi tanıtılması için elimizden ne geliyorsa yapacağız” diye konuştu.

Bodrum’a gelen Çinliler’in genellikle restoranlar ve otellerde çalıştığını hatırlatan BOYTAV Genel Sekreteri Cemil Bayraktar da, “Haziran ayında Pekin'de başlattığımız tanıtım atağını kış aylarında Çinli gazeteci ve acente yöneticilerini konuk ederek sürdüreceğiz. Bir grup gazeteciyi ağırlıyoruz. İlçemizi en iyi şekilde tanıtarak daha çok Çinli turist gelmesini sağlayacağız. Milyonlarca dolar versek böyle tanıtım yapamazdık. Bodrum Çin'deki büyük medya organlarında haber olmaya, hatta bazılarında kapak olmaya başladı” dedi.



YA(İÖ/AK)