Gölbaşı İlçesi'nde bir hafta önce Ş.K.'nin, S.G.'yi kurusıkıdan çevrilmiş silahla vurarak öldürmesinin ardından İl Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçti. Ş.K.'nin silahı aldığı kişilerin isimlerini vermesi üzerine çalışma başlatan jandarma, Gölbaşı İlçesi'nde bir av bayisini takibe aldı. Çalışmaların ardından yapılan baskında av bayisinin bitişiğindeki bir deponun kurusıkı silahları gerçek silahlara dönüştürmek için atölyeye çevrildiği ortaya çıktı.

YÜZLERCE KURUSIKIYI GERÇEK SİLAHA DÖNÜŞTÜRMÜŞLER

Av bayisinde ve yan tarafında bulunan gizli silah atölyesinde yapılan aramada, gizli bölmedeki çelik kasanın içerisinde 2 adet ruhsatsız tabanca, yan tarafında bulunan ve ruhsatsız olarak faaliyet gösteren silah tamir atölyesinde ise 11 adet gerçek silaha dönüştürülmek için namluları genişletilerek üzerinde oynama yapılan kurusıkı tabanca, 7 adet ruhsatsız av tüfeği, kurusıkı tabancaların gerçek silaha dönüştürülmesinde kullanılan aparatlar, 14 adet silah yayı, 25 adet silah iğnesi, 21 adet silah üst kapağı, 51 adet şarjör ile bol miktarda mermi ele geçirildi. Şüphelilerin, kurdukları atölyede kurusıkı silahları gerçek silaha dönüştürerek sattıkları ortaya çıkarken, yüzlerce silahın piyasaya sürüldüğü öğrenildi. Baskında B.P., K.K., A.E. ve Ş. O. E gözaltına alındı.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Gözaltına alınan şüüpheliler, jandarmadaki sorgularının ardından, '6136 Sayılı Kanuna Muhalefet, Ruhsatsız Silah Almak Satmak Bulundurmak ve İzinsiz Silah İmal etmek Silah Tamirhanesi Açmak Çalıştırmak' suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.