Cinayet, Kırmızıtoprak Mahallesi Basın Şehitleri Caddesi'nde 5 Mart 2011 tarihinde işlendi. Gorgees, eşi ve kız kardeşi hakkında dedikodu yaptığını öne sürdüğü Naseer Markhai Shomoon ile tartıştı. Tartışma ardından Morad Farjo ile Naseer Markhai Shomoon arasında kavga çıktı. Maher Gorgees, kavgayı ayırmak isterken Naseer Markhai Shomoon kendisine yumruk atıp, eşine küfür etti. Maher Gergees bunun üzerine inşaat halindeki bir binanın yanında bulduğu demir çubukla Shommon'a saldırdı. Gorgees'in salladığı demir çubuk Shomoon'un boynundaki şah damarına isabet etti. Ağır yaralanan Shomoon, çağrılan 112 ambulansıyla kaldırıldığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi'nde öldü. Polis tarafından gözaltına alınan Maher Gorgees çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu olarak ömür boyu hapis istemiyle yargılanan Maher Gorgees bugünkü duruşmada tercüman aracılığı ile kendini savundu. Maher Gorgees, savunmasında "Allah şahittir; Nasser Mark Hai Shomoon bana saldırdı, bana vurdu. Ben de kendimi savundum. Ben vurduktan sonra Shomoon yaralıydı, kalktı ve yürüdü. Böyle olmasını istemezdim" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Maher Gorgees'e önce 'Kasten adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası verirken, olayda tahrik olduğunu dikkate alarak cezasını 18 yıla,  duruşmalardaki iyi halini de göz önünde tutalarak cezasını 15 yıl hapse indirdi.



KA(EK/İD)