Olay, merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Dede Korkut Mahallesi'nde 3 Eylül'de meydana geldi. 1 çocuk babası Sedat Öztemur, evinde, karnından, sırtından ve boğazından bıçaklanarak öldürüldü. Olayın ardından tutuklanan cinayet şüphelisi Erkan Demir hakkında 'canavarca his saikiyle adam öldürmek' suçundan dava açıldı. 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlanan Demir, ifade değiştirdi. Savcılıkta "Arkadaşım olan Sedat, saat 24.00'de uyudu. Beni bir türlü uyku tutmuyordu. Kanımı emmesine fazla izin vermemek için öldürmeye karar verdim" ifadesini kabul etmeyen Demir, "Para yüzünden tartışmıştık bana küfretti. Bira şişesini eline almıştı. Boğuştuk ve bıçakladım" dedi.

'BENİ TEHDİT ETTİ'

Aldığı 5 bin lira borcuna karşılık 26 bin lira ödediğini ileri süren Demir, "Bana borç para verirken senet imzalattı. Miktarı yazmadı. 23 gün içerisinde 5 bin lirayı geri ödedim. Senedi daha sonra vereceğini söyledi. Sonra beni işyerine çağırdı. Orada bana 'Senedin bu adamlarda. Bunlar 45 bin lira yazmışlar" dedi. Tanımadığım adamlar da 'Bu parayı vereceksin' de. Beni tehdit ettiler. Ben de korktuğum için toplam 25-26 bin lira para ödedim" diye konuştu.

'PARAMIZI ÇALMIŞ'

Sanığın yalan söylediğini öne süren Sedat Öztemur'un eşi 26 yaşındaki Özlem Öztemur, "Kendisi benim teyzemin damadı olur. Benim Şanlıurfa'ya gittiğimi biliyordu. Bizim paramızın olduğunu, otomobil almak istediğimizi de biliyordu. Altınlarımı bozdurduk. Eşim de biriktirdi. 35 bin liraya otomobil alacaktık. Eşim kendisine almayı düşündüğümüz otomobili bile göstermişti. Olay günü hırsızlık amacıyla evimize gelmiş. Eşimi öldürüp paramızı almış" dedi.

'ÜZERİNDE ÇIKAN PARAYI VERSİN'

Öztemur'un avukatı Mete Çalıkuşu da şunları söyledi:

"Sanık yakalandığında üzerinden 8 bin 913 lira para çıktı. Düzenli geliri olmayan ve küçük miktarda paralarla şans oyunu oynayan sanığın bu parayı kazanması mümkün değil. '25-26 bin lira para ödedim' diyor. Bu kadar parayı bulması da mümkün değil. Ayrıca iddia ettiği gibi ortada bir borç senedi de yok. Tehdit ettiğini iddia ettiği kişiler de yok. Sanık olay akşamı kendi evinde yeğenleri ve eşiyle birlikte balık yapıp, Galatasaray-Bursa maçını izlemiş. Sonra çıkıp, bu işi planlayıp, gerçekleştirmiş. Yeğenlerine sorulduğunda ise, biri cenazeye gittiğini, diğeriyle eşi ise düğüne gittiğini söylüyor. Biz ayrıca sanığın üzerinden çıkan paranın da müvekkilimize ait olduğunu ve iadesini istiyoruz."

Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.