Çınarcık Huzurevi temel atma törenine Yalova Valisi Esengül Civelek, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, Çınarcık Belediye Başkanı, diğer belde ve belediye başkanları, siyasi parti başkanları ve kurum müdürleri katıldı.

İsveç Modeli olarak bilinen ve 22 ağaç evin yer alacağı proje 10 bin metre kare alan üzerinde inşa edilecek. Çınarcık'ın Ak Partili Belediye Başkanı Murat Erdoğan, 2005 yılında proje çalışmalarına başlanan bu yatırımın temelini atmaktan duyduğu heyecanı belirtti. İlçede önemli yatırımların bir biri ardına geldiğini belirten Başkan Erdoğan, “Devlet Hastanemiz geçtiğimiz günlerde devreye girdi. Üniversitemizin yapımı devam ediyor. Önümüzdeki günlerde bir spor salonunu ilçemize kazandıracağız. Ancak bugün temel atma töreni için bir araya geldiğimiz bu huzurevimizi çok önemsiyorum. Zira yaşlılarına büyük bir önem veren bir kültürden gelen halkımızın yaşlılarına verdiği önemi yansıtan bir eser oluşacak. Bu yatırımın kazandırılmasını sağlayan Yalova Milletvekilimiz Temel Coşkun ile Yalova Valisi Esengül Civelek’e huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi. AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun da, “İnsana değer vermek bizim şiarımız” diyerek, “O nedenle yaşlılarımızdan engellilerimize kadar her gruba el uzatmak bizlerin görevidir. Bu sosyal devlet olmanın da gereğidir. Biz istiklalimizi yaşlılardan kazandık. İstikbalimizi ise gençlerimizden kazanacağız. Değer verdiğiniz ölçüde değer bulursunuz. Yaşlılarımızı itilmiş kakılmışlıktan kurtarıp, onları baş tacı eden bir anlayışa taşıdık. Burada bir huzur evi zihniyetinden çıkarak onları hayatın içerisine çeken bir modeli devreye sokacağız. Burası tüm ülkeye örnek olacak bir yer olacak” dedi.

Yalova Valisi Esengül Civelek de konuşmasında yaşlıların toplumun en değerli varlıkları olduğunu kaydetti. Vali Civelek bu tesisin Yalova'nın en önemli projelerinden biri olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından bir yıl gibi kısa bir sürede tamamlanması hedeflene Çınarcık Huzurevi'nin temeli atıldı. A ve B Bloklar olarak tasarlanan huzurevinde 22 ahşap evler yer alacak. Buradaki yaşlılar ister tek, isterse başka bir yaşlı ile birlikte bu evlerde kalabilecek. Tesiste yönetim birimleri, sosyal alanlar ve hizmet üniteleri de olacak.



SG(FK/AAA)