Asaf Mehmetbeyoğlu, yaptığı açıklamada, yeni eğitim- öğretim yılının başlamasıyla birlikte kırtasiye sektöründe canlanmanın olduğunu, ancak kalitesiz ve sağlığa zararlı Çin malı kırtasiye malzemeleri ile TSE belgesi olmayan kırtasiye malzemelerinin de satıldığına dikkat çekti. Mehmetbeyoğlu, şunları söyledi:

"Milyonlarca öğrenci ve öğrenci velisi, öğretim yılının başında ihtiyaçlarını gidermek amacıyla yaptıkları alışverişlerle ekonomiye hareket getirmişlerdir. Bu hareketlenmeye rağmen, sektördeki dürüst ve güvenilir esnafın cebine giren kazançta bir artış yaşanmamaktadır. Bunun en büyük sebebi de, piyasada çok fazla sayıda Çin malı, korsan ve TSE standartlarına uygun olmayan, yavrularımızın sağlığına zararlı kırtasiye malzemeleri bulunması ve bunları satan sözde kırtasiyecilerin olmasıdır.

Ayrıca, son yıllarda artan ve giderek yaygınlaşan avm ve büyük marketlerde kitap ve kırtasiye malzemeleri satışı yapılması da bu sektördeki küçük esnafımızı zor durumda bırakmaktadır. Standart dışı olarak üretilen Çin malı kırtasiye malzemeleri sağlığa da zararlı olabilmektedir. Üzerinde TSE belgesi olmayan kırtasiye malzemeleri güvenli değildir."

Asaf Mehmetbeyoğlu, öğrencilerin ve öğrenci velilerinin alışverişlerini işin erbabı olan kırtasiyecilerden yapmalarını da istedi. 


VD(OE/BT)