Meclis genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Şükür'ün istifasıyla ilgili Başbakan'ın  "Bir insan bir partinin bayrağı altında seçime giriyorsa ondan sonra o parti ile birlikte hareket eder, ayrılıyorsa sadece partiden ayrılmaz. Eğer dürüstse, o zaman milletvekilliğinden ayrılır" sözlerini hatırlatan Öğüt, geçtiğimiz Mart ayında CHP'den istifa ederek AKP'ye katılan Adıyaman Milletvekili Salih Fırat'ı kastederek, " Daha yakın zamanda Adıyaman'dan seçilen CHP milletvekili AKP'ye geçmiştir. Bu milletvekili neden nasiplenmiştir açıklayabilir misiniz?" diye sordu.  

ÖĞÜT: KENDİ BANKASINA BİLE GÜVENEMEYİP EVİNDE PARA SAKLAYAN BİR GENEL MÜDÜRDEN NE BEKLENEBİLİR?

Öğüt, gündemde bomba etkisi yaratan rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna da değindi. "Operasyon geçiren bir kamu bankası genel müdürünün evinde 4,5 milyon dolar bulunduğunu öğrendik" diyen Öğüt, kendi bankasına bile güvenemeyip evinde para saklayan bir genel müdürden ne beklenebileceğini, banka genel müdürü atarken daha dikkatli olunması gerektiğini ifade etti. CHP'li Öğüt, " Daha bir hafta önce, bu banka vasıtasıyla esnafa ne kadar çok kredi verdiğinizi Başbakan ballandıra ballandıra anlatmıştı. Övünerek anlattığınız bankanın genel müdür yardımcıları partinizden milletvekili ve genel başkan adayıdır. Şimdi "Bürokratlar yaptı." deyip elinizi yıkamaya nasıl içiniz rahat ediyor, bunu öğrenmek istiyorum" diye konuştu.

"KUDDUSİ OKKIR'DAN, TÜRKAN SAYLAN'DAN, "İYİ OLDU" DİYEN ARKADAŞLARIN BİR ÖZÜR DİLEMESİ GEREKMEKTEDİR"

Operasyonla ilgili hükumet kanadından "Uluslararası komplo" açıklamaları geldiğini ifade eden Öğüt, "Halbuki aynı operasyonlar Profesör Türkan Saylan'a, yurtsever askerlere yapılırken darbe çığlıkları atılıyordu. O zaman da söylemiştik, "Büyük bir operasyon var." dedik, Türkiye'nin aydınlarının ve yurtseverlerinin değersizleştirilmeye çalışıldığını söyledik. Kurunun yanında yaşın da yanabileceğini söylediniz. Halbuki darbecilerle yurtseverleri ayırmış olsaydık bugünlere gelmeyecektik; o rektörler, o profesörler, o askerler bugün suçsuz yere hapislerde yatmamış olacaktı" dedi. Kuddusi Okkır'dan, Türkan Saylan'dan, "İyi oldu" diyen arkadaşların bir özür dilemesi gerektiğini belirten Öğüt, şayet uluslararası bir komplo varsa ya karşı milletçe direnelim  diyorum, Meclisin bunu araştırmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.