İl Başkanı Cahit Kaplan, partisinin Merkez İlçe Başkanı Engiz Uzun ve partililerle birlikte basın açıklaması yaparak, hükümetin yaptığı son zamları eleştirdi. Kaplan, AK Parti iktidarının hesabı kitabı tutturamadığı için 2013 yılı bütçesini yapamadığını öne sürdü. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın zam talimatı verip bu beceriksizliğin faturasını vatandaşa kestiğini savunan Kaplan, "Önce akaryakıt, içki, araba ve tapu harçlarına zam yapılmış, ardından doğalgaz ve elektrik zamları gelmiştir. Hükümetin vatandaşın cebinden elini çekme niyeti olmadığı da açıkça görülmektedir" diye konuştu.

Kaplan olimpiyatlara katılan ve altın madalya alan bir Türk sporcunun yüzünün yerine fotomontajla Başbakan Recep Erdoğan'ın portresi yerleştirilerek hazırlattıkları ve "Benzine zamda dünya şampiyonu" yazılı posteri de basına gösterdi. Kaplan, "Benzinden aldığı vergide dünya şampiyonu olan AK Parti, son zamlarla mazotta da ikincilik koltuğuna oturmuştur. Artık dünyada en pahalı benzini biz tüketiyoruz" dedi.

AK Parti iktidarının yanlış politikaları sebebiyle ekonominin bir kısır döngü içerisine girdiğini dile getiren Kaplan, "Ekonomi yavaşladıkça geliri artmayan vatandaşlarımız kredilerinin taksitleri altında ezilmektedir. AK Parti'nin 'yanlış yönet, halka ödet' yaklaşımının faturası her geçen gün daha da artmaktadır. Bunların ekonomi politikalarından anladığı zam ve zulümdür. Başbakana çağrımız, Allah için bir defa da doğru bir iş yapması ve bu zamları geri almasıdır" dedi.