Yeni yönetmeliğe göre yapılan kutlamada sadece Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Törene İl Müdürü Ersöz'ün yanı sıra AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hakkı Gökbel ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personeli katıldı. Askeri yetkililerin katılmadığı törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı, Garnizon Komutanlığı Bando Takımı eşliğinde yapıldı. 

Töreni izleyen çevredekiler de yeni yönetmeliğe göre yapılan kutlamalara tepki gösterip, resmi tören ardından Atatürk Anıtı'ına karanfil bıraktı. Elindeki bir buket çiçeği anıt önündeki çimlerin üzerine koyan Hasan Tahsin Doğan, ''Vatanımızı kurtaran Atatürk'ün ruhu şad olsun'' dedi.  

CHP İZİNLİ ÇELENK SUNDU

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün çelenk bırakmasını alanın kenarında izleyen CHP Konya İl yöneticileri de resmi tören ardından Valilikten aldıkları izinle Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından çelenk alkışlar arasında bırakılırken bazı CHP'li üyeler, "Çocuklar, gençler, etnik kökeni ne olursa olsun, siyasi düşüncesi ne olursa olsun, bu milletin evlatları. Onları bağrımıza basıyoruz. Onlara destek olmak için buradayız'' diye bağırdı.

ÖNCE ÇELENK, SONRA YÜRÜYÜŞ

Daha sonra CHP üyesi yaklaşık 200 kişi ellerinde Türk bayrakları ile üzerinde Atatürk ve ay-yıldız bulunan kırmızı ve beyaz balonlarla yürüyüş yaptı. Atatürk Anıtı'ndan Kültür Park'a kadar yaklaşık 1 kilometre yürüyen kalabalık 'Devrimin bekçisi Atatürk gençliği', 'Türk'üm doğruyum Atatürkçüyüm', 'Gün gelecek devran dönecek AK Parti halka hesap verecek', 'Atatürk yolunda tam bağımsız Türkiye' ve 'Kahrolsun AK Parti emperyalizmi' diye slogan attı. Kültür Park'ın önünde Atatürk'ün gençliğe hitabesini okudu.

''TÜM YURTTAŞLARIN YAPMASI GEREKENİ YAPIYORUZ''

 CHP İl Başkanı Cumhur Koyuncu, tüm bayramlarda Türkiye'ye sahip çıkma adına alanlarda olacaklarını anlatırken, "Şu anda tepki göstermiyoruz. Tüm yurttaşların yapması gerekeni yapıyoruz" dedi. Yürüyüş, CHP İl başkanlığı önünde sona erdi.

KONSERLİ KUTLAMA

Resmi olarak düzenlenen kutlama töreni ise akşam Atatürk Anıt, alanında yapılacak. Atatürk'ün Gençliğe hitabesinin okunacağı, Kurtuluş Savaşı sırasında Batı Cephesi Karargahı olarak kullanılan Akşehir'den atletler tarafından getirilecek Türk bayrağı, Konya valisi Aydın Nezih Doğan'a verilecek. Halk oyunları gösterisi ardından Muazzez Ersoy konser verecek.



MKY(İA/İD)