İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, ATATÜRK Havalimanı’nda Hava-İş Sendikası’nın grev yasağı protestosu eylemine CHP Milletvekili Süleyman Çelebi, CHP Milletvekili Musa Çam “THY’de grev yasağına hayır” yazılı tişörtle gelerek, slogan attılar.


Havacılık iş koluna grev yasağı getiren kanun teklifinin TBMM’de görüşülmesiyle başlayan eylemler 4 ncü günde de devam ediyor. Hava-İş Sendikası üyelerinin Atatürk Havalimanı’nda başlattığı eyleme CHP Milletvekili Süleyman Çelebi, CHP Milletvekili Musa Çam ve sanatçı Levent Kırca destek verdi. Eylemcilerle birlikte “Hükümet yasanı al başına çal, Direne direne kazanacağız” diye slogan atan Çelebi ve Çam hükümeti sert bir dille eleştirdi.


“TÜM SENDİKALAR BU EYLEME DESTEK VERSİN”


Atatürk Havalimanı’nda eylemcilere seslenen CHP Milletvekili Süleyman Çelebi, “Bu işten atılmalar bir cinayettir. Bu işten atılmaları hukuki hiçbir gerekçesi ve mantığı yoktur ve hiçbir şekilde de izah edilemez. Anayasanın 90 ncı maddesine göre herkesin grev yapma hakkı ve iş bırakma hakkı var. Bu anayasal hakkı, işçiler bir gün kullandılar diye onları işten atma hakları yoktur. Bir kez daha buradan çağrıda bulunuyorum. Tüm işçi sendikalarını hiçbir ayrım gözetmeden bu sürece katkı vermelerini bekliyoruz. İşçilerle dayanışmaya gelsinler” dedi.


MÜCADELEYİ SOKAKTA SÜRDÜRECEĞİZ


CHP Milletvekilli Süleyman Çelebi’nin ardından söz alan CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ise, “CHP’li milletvekilleri arkadaşlarımla beraber TBMM’de bu işin hukuksuzluğunu, yanlışlığını ve uluslar arası sözleşmelere ve anlaşmalara aykırı olduğunu Türkiye’ye yakışmadığını söyledik. Ama buna rağmen orada kalkan beyni olmayan parmakların sayesinde parlamentodan bunu geçirdiler. Bizler onlar parlamentoda bunu yapsalar bile sokakta mücadelemizi sürdüreceğiz ve hakkımızı arayacağız. Tarih direnen insanları kazandığını göstermiştir. Sizlerde direneceksiniz ve kazanacaksınız” şeklinde konuştu.


SANATÇI ARKADAŞLARINI EYLEME ÇAĞIRDI



Sloganlara eşlik eden ünlü sanatçı Levent Kırca’da şunları söyledi:  “Haklı davanızda yüzde yüz haklı olduğunuza inandığım davada yanınızda olmak için buraya koşa koşa geldim. Gelirken başka sanatçı arkadaşlarımı da getirmek isterdim ama sanatçı arkadaşlarımız işlerini kaybetme korkusundan gelemedi. Bende bu yüzden işimi kaybetmiştim. Ben arkadaşlarıma özellikle sesleniyorum. Bıraksınlar üç kuruş paranın peşinde koşmayı emekçi arkadaşlarımızın haklarını alabilmeleri için onların yanında olsunlar. Çünkü sanatçı halka ulaşabilen sesini duyurabilen kişidir. Sanatçı kardeşlerimize buradan uyarıyorum. Bu davalarda sizleri de görmek istiyoruz.”