CHP Kars İl Başkanlığını ziyaret eden Milletvekili Ensar Öğüt, İl Başkanı Mustafa Aras ve parti yönetimiyle bir araya geldi. Parti çalışmaları hakkında parti yönetmiyle toplahtı düzenleyen Öğüt gazetecilerin kürtüjla ilgili sorularını yanıtladı. Kürtajın bilimsel bir konu olduğunu vurgulayan Öğüt, "Bu konuyu bizim burada tartışmamız doğru olur mu bilmem. Yani benim uzmanlık dalımda değil. Onun için doğru değil" dedikten, sonra şöyle konuştu:

"Sayın Başbakan ve hükümeti de yanlış yolda. Tabii ki kürtaj önlensin ama kürtajdan önce tecavüzlerin önlenmesi lazım. Tecavüze uğramış bayanın hakkı ne olacak? O çok önemli. Ben bir gün Kars’a geldim ve burada özürlü bir bayan Bitlis’e götürülürken yolda yakalandı ve ben gidip o kızımızı hastanede ziyaret ettim. Antalya’da özürlü bir kıza bir güvenlik görevlisi tecavüz etmişti. İzini kaybettirmek için Kars’a getirmişlerdi. Ben de Kars’taki devlet hastanesinde gidip ziyaret ettim. Şimdi o özürlü kızın tecavüze uğraması kimin kabahati? Elbette ki orayı yönetenlerindir. Tecavüze uğramış kız çocuğu zaten kendini kontrol edemiyor. Bu gebe, hamile bir kız. Peki bunun çocuğu ne olacak? Kız kendine bakamıyor, anne kendine bakamıyor. Çocuğuna nasıl bakacak ? Bu çok önemlidir arkadaşlar. Haa tabi ki belli bir aydan sonra, 3-3.5 aydan sonra zaten çocuğun alınması hakikaten bir cinayet olur. Ama ondan önce tespit edilmiş ise bu da bilimsel anlamda oradaki doktorlar, uzmanların karar vermesi lazım."

"TÜRKİYE’DE 3 MİLYON TON DOMUZ ETİ TÜKETİLİYOR"

Kürtaj ardından bölgeyi ilgilendiren ithal et konusuna da değinen ve geçen yıl Kurban Bayramı’nda ithal hayvanların kesildiğini, bunun doğru olmadığını da savunan Öğüt, domuz et tüketiminin de ülkemizde yaygın olduğunu bildirdi. Öğüt, şöyle devam etti:

"Türkiye’de yıllık 6 milyon ton kırmızı et tüketimi var. Peki ben size bir şey söyleyeyim, domuz eti satan kasaplar veya yerler var mı? Yok değil mi bilmiyorsunuz. O zaman ben size söyleyeyim, Türkiye’de 6 milyon ton kırmızı et, 3 milyon ton da domuz eti tüketiliyor. Nerede tüketiliyor bu domuz eti kim satıyor kardeşim? Kim alıyor? Bakın internete girsinler yeni Şafak Gazetesi’nin köşe yazarı Mustafa İslamoğlu 2005 yılında yazmış olduğu yazıyı okusunlar. Aynen benim dediklerimi yazıyor. Sosis, sucuk, salam, pastırma, bisküvi, çikolata, kıymalarda bile kullanılıyor. Şimdi burada bakın arkadaşlar kimse bunu bilmiyor. Ben şimdi bunları söylüyorum. 3 milyon ton Türkiye’de domuz eti tüketiliyorsa bunu kim yiyor? Nereye gidiyor bu domuz etleri kardeşim? Bana söylesinler. Bunlar Müslüman geçiniyorlar, 'Aman domuz eti yenir mi?’ diyorlar. Tamam bizim dinimizde yenmez, ben de yemem. Ama AKP döneminde, bu Müslüman geçinen AKP’liler bize domuz eti yediriyorlar. Bu çok ayıp, günah. Ama adam diyor ki; 'Köşeyi döneyim de ne olursa olsun.' Ama ben AKP’li bir milletvekiline dedim ki, 'Yav sen her yıl hacca niye gidiyorsun?’. ‘Abi dedi ne yapayım her yıl gidip sıfırlayıp geliyorum’ diyor. Yani bunların anlayışı bu. Günah işleyecek her yılda hacca gidecek ve sıfırlayıp gelecek. Ya bu kul hakkı yav." 



BA(KS/İD)