CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş ile beraberindeki heyet 26 Ağustos'ta Suriye ordusundan kaçan subayların barındığı Antakya merkeze bağlı Apaydın Köyü'ndeki Apaydın çadır kampına alınmamıştı. Ziyaret girişiminde 'Kampa gelen muhalif askerlerin eğitilip, silahlandırılarak tekrar Suriye'ye gönderildiği' iddialarının gündeme gelmesi üzerine TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyeleri Apaydın kampına gelerek inceleme yapmış, komisyonunun CHP'li üyeleri ise daha önce kendilerine izin verilmemesini protesto ederek bu heyette yer almamıştı. CHP'li üye Levent Gök, CHP'li milletvekillerinin ziyaretine izin verilmeyen Apaydın kampına yapılacak ziyareti, "1 hafta sonra Apaydın kampındaki delilleri ortadan kaldırdılar. Komisyonun ziyaretine hazır hale getirdiler. Bu oyunun parçası olmayacağız. O yüzden de Apaydın kampına gitmiyoruz" diye açıklamıştı.

GENEL BAŞKAN DA ZİYARET ETMEYECEK

CHP'li vekillerin kamp ziyaretine gitmeme kararı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun hafta sonu ziyaret edeceği Suriye sınırındaki Gaziantep, Kilis ve Hatay programında kamp ziyaretlerinin olmamasıyla tekrar gündeme geldi. Dün Adana'da açılışlara katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Suriyeli sığınmacıların kaldığı kampları ziyaret programı kapsamında Suriyeli subayların kaldığı Apaydın kampına girip giremeyeceğiyle ilgili soru üzerine, "O, kampa gitmek isterse gidebilir. Onun dışında izin vermeyiz. Ana muhalefet partisi lideri, hangi kampı ziyaret etmek isterse imkan sağlanır" diye konuştu.

Bölgede halen Suriye'den gelen 83 bin dolayında sığınmacı çadır ya da prafabrik kamplarda barınıyor.

SURİYE'DEKİ OLAYLARI DEĞERLENDİRECEK AMA KAMPA GİTMEYECEK

Kılıçdaroğlu yarın sabah Gaziantep'te, Sanayici ve İş Adamları ile Gaziantep Organize Sanayi Müdürlüğü'nde bir toplantı yapacak. 'Suriye'de yaşanan olayların Gaziantep ve Güneydoğu'ya Ekonomik ve Sosyal Etkileri' konulu bir toplantıya da katılacak olan Kılıçdaroğlu, daha sonra Kilis Öğretmenevi Konferans Salonu'nda partilileriyle bir araya gelecek. Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz günlerde ABD'li ünlü sinama yıldızı ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin Özel Elçisi Angelina Jolie'nin 'Böyle bir güzel bir kamp görmedim' dediği Kilis kampına gitmeyeceği bildirildi.

PAZAR GÜNÜ HATAY'DA

Kılıçdaroğlu, pazar günü ise Hatay Valisi Celalettin Lekesiz'i ziyaret ettikten sonra kentte sevil toplum temsilcileri, meslek odaları temsilcileri ve ruhani liderlerle bir araya gelecek. Suriye'de yaşanan iç savaşın Hatay'a verdiği zararların masaya yatırılması beklenen toplantının ardından Kılıçdaroğlu, CHP'li belediye başkanlarıyla bir aralaya gelip, ardından da programını tamamlayarak Ankara'ya dönecek.



BK(OA/COŞ)