" ZAFER BAYRAMI'NI SAHİPLENMEYEN BİR ANLAYIŞ ANKARA'DA İKTİDARDA "


CHP'nin kaymakamlıklara yaptığı 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında, bulundukları ilçelerin Atatürk anıtlarına çelenk koyma başvurularının reddedilmesi protesto edildi. Kartal Meydanı'nda toplanan 200 kişilik gruba CHP'lilere CHP Grup başkanvekilleri Mehmet Akif Hamzeçebi ile Muharrem İnce ve CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da destek verdi. Burada bir konuşma yapan CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi,  şunları söyledi:


"Zafer Bayramı'nın 90. yıldönümünde Zafer Bayramı'nı sahiplenemeyen bir anlayış Türkiye Cumhuriyeti'nde Ankara'da iktidarda bulunuyor. Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin temel değerlerini, Cumhuriyeti, Büyük Atatürk'ü sahiplenemeyen bir anlayış Ankara'da. Cumhuriyetin kilometre taşları olan 23 Nisan'ı, 19 Mayıs'ı , 29 Ekim'i, 30 Ağustos'u vatandaştan koparmak isteyen bir anlayış bugün Ankara'da iktidarda. Zafer Bayramı'nın 90. yıldönümünde Cumhuriyet'in 89. yılında Cumhuriyet'in temel değerlerinden güç alamayan, tam aksine Cumhuriyet ile yarışmak isteyen onu küçümseyen bir anlayış var Ankara'da. Yapmış olduğu bir küçük metro hattıyla Cumhuriyet'in eserleriyle yarışmak, boy ölçüşmek isteyen bir hükümet var Ankara'da. Onlar bu yarışta boylarının ölçüsünü alacaktır. Milletimiz 30 Ağustos'ta zaferle taçlanan Büyük Taarruz'un bu son gününde Cumhuriyet'ten güç alamayan, onu küçümseyen, onu tarihin arka sayfalarına hapsetmek isteyen anlayışa karşı Büyük Taarruz'u bugün başlatacaktır. Bugün, o gündür. Bugün, bu anlayışı demokratik yollardan iktidardan indirmek için milletimizin seçimlerde vereceği dersin başlayacağı gündür. Bugün hayırlı olsun."


MUHARREM İNCE'DEN 30 AĞUSTOS ELEŞTİRİSİ


CHP Grupbaşkanvekili Muharrem İnce de şöyle konuştu:


"Çok basit bir mantık kuralım. 30 Ağustos Zafer Bayramındayız. Burada bayram yapanlar var, sevinenler var bir de üzülenler var. Sevinenler Türk ordusu Türkiye Cumhuriyeti'nin onurlu yurttaşları, Türk devrimine inanan, Kurtuluş Savaşımıza güvenen, onun lider kadrosuna inanan CHP'liler ve diğer yurttaşlarımız. Yani bugün mutlu olanlar var; ' Zaferdir bugün ' diyenler var. Bir de öbür tarafta bu toprakları işgale gelen Yunanlılar var, İngilizler var, Fransızlar var, İtalyanlar var, emperyalistler var, Recep Tayyip Erdoğan ve onun saz arkadaşları var. Bunun anlamı bu. Bu topraklarda bu zaferi kazananlar bayram yapmak istiyor ama burada bu zaferi kaybedenler bugün üzülüyor. Üzülenlerden misin sen ? Bu toprakları işgal etmeye gelenler bu duruma seviniyor şu anda. Bakın diyor ' Bu Zafer Bayramı'nı bu hükümet Türk milletine kutlatmayacak ' diyor."


CHP'li bir milletvekilinin İnce'ye " Geldi bir dava daha " diye seslenmesi üzerine İnce de " Arkadan bir milletvekili arkadaşım ' Geldi bir dava daha ' diyor. Ben duyuyorum. Ben de diyorum ki,'Ey Recep Tayyip Erdoğan. Sen bu ülkenin bütün kurumlarına diz çöktürmüş olabilirsin. Parlamentoda ezici bir çoğunluğun olabilir. Çankaya'daki arkadaşın olabilir. Mahkemeler senin olabilir. Üniversiteler senin olabilir. Ama unutma ki bu ülkede CHP var, meydanlar var, sokaklar var " dedi.


" SEN KİMSİN DE SENDEN İZİN İSTEYECEĞİZ BİZ ? "


İnce, " Deprem oldu 29 Ekim'i iptal et, yağmur yağdı 23 Nisan'ı iptal et, kulağın ağrıdı resepsiyonu iptal et. Sabrımızın sonuna geldiğimizi herkes bilsin. Bir de Türkiye çapındaki izin vermeyen başta genelge gönderen Recep Erdoğan olmak üzere onun valilerine, onun kaymakamlarına sesleniyorum. Devletin kaymakamı devletin valisi olmaktan sıyrılıp Recep Tayyip Erdoğan'ın konumuna gelenlere sesleniyorum. Benim partimin il ve ilçe başkanları çelenk koymak için, Zafer Bayramı'nı kutlamak için senden izin istemediler. Bu izin değil. Bu bir bilgi verme yazısıdır. Biz izin istemedik. Biz bilgi verdik. Şu saatte çelenk koyacağız dedik. İzin istemek başka birşeydir. Bigi vermek başka birşeydir. Sen kimsin de senden izin isteyeceğiz biz ? Biz sana bilgi verdik " diye konuştu.


KAYMAKAMLIK KAPISINA SİYAH ÇELENK


Konuşmaların ardından önce saygı duruşunda bulunuldu. Ardından da İstiklal Marşı okundu. Daha sonra grup, Kartal Kaymakamlığı önüne gelerek ellerindeki siyah çelengi kaymakamlık kapısının önüne bıraktı. Bu sırada kalabalık grup, " Vur vur inlesin Kaymakam dinlesin ' , ' Kaymakam istifa ' sloganları attı.


Burada bir konuşma yapan CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ise, CHP Kartal ilçe başkanının 30 Ağustos Zafer Bayramı resmi töreninin ardından CHP'nin Atatürk Anıtı'na çelenk koyma talebini Kartal Kaymakamına ilettiğini ancak bu talep karşısında kaymakam Mehmet Hamurcu'dan " 28.08.2012 tarihli ve 30 Ağustos Zafer Bayramı sebebiyle yapılacak çelenk koyma törenini müteakiben, aynı gün çelenk koyma talebiniz uygun görülmemiştir " cevabını aldıklarını belirtti. Salıcı, "Zaferi halk kazandı. Bayramı halk kutluyor. Kaymakamın vermiş olduğu yazı ancak kendisini bağlar.Sevgilerimle " diye konuştu.


Çelenk koyma törenine katılan Hüsniye Ateş, " Seve seve katıldık. Hiçbir zaman bunu yasaklayamazlar " dedi. Hüsamettin Ateş ise, " Kaymakamlık izin vermesin, isterse Recep Tayyip Erdoğan izin vermesin. Onlar bizi durduramaz. Ben buradayım. Gelsinler beni durdursunlar. Ben Atatürk'ün izinde ölürüm " dedi. Zeynep Çolak ise, " Kaymakam izin vermemiş ama biz yasağa rağmen getirip çelengimizi koyduk " diye konuştu.


PÇK-YK (FOTOĞRAF)