Çaybaşı Caddesi üzerindeki CHP İl Başkanlığı binası önünde basın toplantısı düzenleyen Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, Türkiye'nin, AK Parti iktidarında yapılan zamlarla 10 şiddetinde ekonomik depremle sarsıldığını savundu. Yurtseven, "Bu depremin elektrik ve doğalgaza gelen yeni zamlarla artçı sarsıntıları devam ediyor. Bu iktidar döneminde benzinde dünya şampiyonu olduk. Rekorları alt üst ettik. ABD, Almanya, İngiltere, Portekiz, Hollanda, Danimarka, İtalya ve Norveç gibi milli geliri bizden yüksek ülkeleri geride bırakarak en pahalı benzini kullanan ülke olduk. Adında adalet olan bir parti nasıl bir adalet anlayışa sahip ki, çiftçinin kullandığı mazottan ÖTV alırken, Başbakan'ın oğlunun gemiciğine ÖTV'siz mazot veriyor. Bir anlamda milletin efendisi çiftçisi ile dalga geçiliyor" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da eleştiren Yurtseven, "Şimdi sayın Tayyip Erdoğan'a sormak lazım. Sen bu ülkenin Başbakan'ı mısın yoksa Başçakanı mı? Ekonomi iyi yolda diyerek acımasız zamlarla sabit ve dar gelirli vatandaşlara çakıyorsun. Ama kendine iyi bakıyorsun. 6 tane uçak yetmezmiş gibi bütçe açıklarını zamlarla kapattığın bir dönemde halkın parasıyla 400 milyon lira ödeyerek yedinci uçağı alıyorsun. Hipodromda üzerine bindiği at bile daha birinci dakikada beyefendiyi sırtından silkelerken, ne yazık ki, halkımız 10 yıldır sırtından atamamıştır. Ama bilinmelidir ki, halkımız ilk fırsatta kendisine bu zulmü yaşatanların tepesine sözde değil özde balyozu indirecektir" diye konuştu.

Yurtseven, CHP olarak zamları protesto etmek amacıyla 10 bin çıkartma hazırladıklarını belirtti. İlk çıkartmayı kendi otomobiline yapıştıran Yurtseven, "Araçların arka kapı camlarına yapıştırılacak çıkartmalarla halkımızın yaşadığı rezilliği birileri görsün duysun diye teşhir edeceğiz. Sessiz kalmadığımızı, halkın da uysal koyun olmadığını ispat edeceğiz" dedi.

Yurteseven'den sonra CHP'liler de çıkartmaları otomobillerine yapıştırdı ve zamları protesto etti. Partili kadınlar da çıkartmaları yoldan geçen vatandaşlara otomobillerine yapıştırmaları için dağıttı.



ONB(AÖ/AK)