CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik, CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, ilçe başkanları ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararı gereğince üyeliğine son verilen bazı partililerle il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Yargı kararının ellerine ulaşmasından sonra yaptıkları incelemede, aralarında ilçe başkanı ve 40 yıllık partililerin de listede isimlerinin yer aldığını öne süren Çelik, Keles İlçe Başkanı Sami Ataş, bir dönem SHP İl Başkanlığı ve Parti Meclis üyeliği yapan Şadi Özdemir, Nilüfer Kadın Kolları'nda görev yapmış Mediha Özel gibi Ak Parti üyesi olmayacak kişilerin listede yer aldığını kaydetti.

Çelik, "814 arkadaşımız, ne zaman, nerede ve kim tarafından üye kaydedildi ? Mediha Özel başörtülü bir üyemiz. 'Bu nasıl olsa bizdendir' aylayışıyla üye yapıldığını düşünüyoruz. AK Parti il ve ilçe yönetimlerinden arkadaşlarımızın üyelik formlarını talep ediyoruz. Ayrıca konuyu yargıya taşıyoruz" diye konuştu. Yaşananların bir dönemin 'Vatan Cephesi' uygulamalarını anımsattığını ifade eden Çelik, "Bugünkü anlayış ise, altın, bilgisayar ve değerli hediyelerle yani 'promosyon' usulü üye yapıyor" dedi.

"275 BİN ÜYEYİ BÖYLE Mİ YAPIYORLAR"

Ak Parti İl Başkanı Sedat Yançın'ın 'İncik boncukla işimiz yok' sözünü kınayan Çelik, "CHP üyeleri için onur kırıcı ve rencide edici kelimeler kullanan AKP İl Başkanı Yalçın'ı terbiye ve nezaket kuralları çerçevesinde davranmaya davet ediyorum. AKP Bursa'da 275 bin üyeyi bu şekilde mi yapıyor ? 814 üyemiz sahte imza kullanılarak yapılmış. Listede ismi bulunan üyelerimiz Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacak. Biz listede çıkan üyelerin formlarını istiyoruz" diye konuştu.

Ak Parti'ye üye olduğu belirtilen Mediha Özel, bilgisi dışında üyelik işlemlerinin yapıldığını ifade ederek, imzasının da taklit edildiğini öne sürdü.

"TÜM ÜYELERİMİZ ÜYELİKLERİNİ KONTROL ETSİN"

CHP Milletvekili Sena Kaleli, Ak Parti'nin üyeleri müşteri gibi gördüğünü iddia ederek, "CHP'ye üyeliği engellemediklerini söyleyen AKP, CHP üyelerine kendisine alıyor. Biz tüm üyelerimizle gurur duyuyoruz. Tüm üyelerimiz üyeliklerini kontrol etsinler. Haklarına sahip çıksınlar" dedi.