30 Ağustos Zafer Bayramı törenleri bu sabah Anıt Park'ta bulunan Atatürk anıtına çelenklerin konulmasıyla başladı. Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Bolu 2'nci Komando Tugay Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Yaşar Öztürk, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Bolu Belediye Meclis Üyesi Ak Partili İsmail Yamantürk, CHP ve MHP'li yöneticiler ile sivil toplum örgütleri törene katıldı. Bolu Belediye Başkanı Ak Partili Alaaddin Yılmaz, Ak Parti Bolu Milletvekilleri Ali Ercoşkun ve Fehmi Küpçü ile Ak Parti İl Başkanı Ömer Sayın törenlere katılmadı. Vali Özçimen, Kurmay Albay Öztürk ve Yamantürk'ün anıta çelenkleri koymasının ardından tören sona erdi. 
KOMANDOLAR GURURLANDIRDI
Törenler, Bolu Valiliği'nin önünde devam etti. Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Bolu 2'nci Komanda Tugay Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Yaşar Öztürk ile Bolu Belediyesi meclis üyesi İsmail Yamantürk törene katılan az sayıda vatandaşın ve askerlerin bayramlarını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından iki öğrenci şiir okudu. Kıbrıs Barış Harekatı ve bölücü terör örgütüne verdiği başarılı operasyonlar nedeniyle 2 Üstün Hizmet Madalyası bulunan Bolu 2'nci Komando Tugay Komutanlığı'na bağlı birlikler geçiş yaptı. Tam teçhizatlı ve yüzleri kamuflaj boyası ile boyanmış komandoların geçişi sırasında vatandaşlar alkışladı. Rengarenk sis bombaları eşliğinde yürüyen komandolar izleyenlerin göğüslerini kabarttı.
CHP'LİLER İZİN VERİLMEMESİNE RAĞMEN ANITA ÇELENK BIRAKTI
Anıt Park'ta çelenklerin bırakılarak Vali Özçimen ve beraberindekilerin alandan ayrılmasına rağmen, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ve partililer tören alanından ayrılmadı. Tanju Özcan, Bolu Valiliği'nin çelenk koymalarına izin vermemesine rağmen anıta çelenk bıraktı. CHP'li kadınlar da anıta karanfil bıraktı. Elinde Türk bayrağı, başında ise Türk bayrağı motifli başörtüsü bulunan Ayşe Carlı, karanfil bırakırken gözyaşlarına boğuldu.

BAYRAMLAR KOOPERATİFÇİLİK GÜNÜNE ÇEVRİLMEK İSTENİYOR

Hükümetin resmi bayramlarla derdi olduğunu iddia eden Tanju Özcan, "Bu hükümetin bayramlarla derdi var, Kuvayi Milliye ile derdi var. Atatürk ile Türk milleti arasına mesafe koymak istiyor. Bu toplumun içindeki Atatürk sevgisini çıkarmak istiyor. Bu topluma, gençlere, yeni nesile unutturmak istiyor. Maalesef bugün bu endişelerimizde haksız olmadığımızı görüyoruz. AKP ulusal bayramları kooperatifçilik gününe çevirmeye çalışıyor. Bugün bunu yaşadık. Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı. Bunun anlamını bile unutmuşlar. 30 Ağustos emperyalizme karşı verilen savaşın son halkasıydı" dedi.
Ak Partililerin törene katılmamasını kınayan Özcan, şöyle konuştu:
"Bugün bu törenlere katılmayıp evinde yatmayı tercih eden AKP'li Belediye Başkanı, AKP'li milletvekilleri, AKP'nin il başkanı evinde uyurken bizim bugün kutladığımız Zafer Bayramı için binlerce mehmetçiğimiz şehit olmuştu. Bize büyük bir zafer kazandırdılar, biz yıllardır bunu kutluyoruz. Gelinen noktada bugünü sünnet düğünü, düğün merasimi gibi değerlendirmişlerdir. Buraya bir kilometre uzaklıkta evi bulunan Ak Parti milletvekili utanmadan telgraf göndermiş. Telgrafta 'Zafer Bayramınız kutlu olsun' diyor. Sanki bu bayram, sadece bizlerin bayramı, sadece burada bulunanların bayramı. Halkın temsilcilerinin, milletvekillerinin ve belediye başkanının burada olmamasını kınıyorum" 
BOLU VALİSİ'NE TEPKİ
Törende, Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun'un telgrafının okunmasına izin verdiği gerekçesiyle Bolu Valisi İbrahim Özçimen'e de tepki gösteren Özcan, açıklamasına şöyle devam etti:

"Bu telgrafları burada okutan valiyi şiddetle kınıyorum. Biz bunu valiye ifade ettik ve dedik ki 'Sizin Bolu Valisi olduğunuz bu şehirde böyle bir rezilliğe imza attılar. Biz de 30 Ağustos resepsiyonuna katılmayacağız. Siz bizim nazarımızda artık devleti değil, hükümeti temsil ediyorsunuz' Sayın Vali bize şunu söyledi; 'Canım siz de çelenk koyuyorsunuz.' Atatürk anıtına çelenk koyanla, telgraf gönderenleri aynı kefeye koyan bir vali tarafından ne yazık ki Bolu yönetiliyor. Böyle bir rezillik olabilir mi? Biz bugün milli duygularımızı ifade etmek için buradayız. Validen çelenk koymak için izin istedik, bize yazılı olarak ret cevabı verildi."

 
MY,UÇ(MÇ/AAA)