Partisinin il teşkilatıyla birlikte Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’a ziyarette bulunan CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, belediyede tören mangası ve çiçek ile karşılandı, Tören mangasını selamyalan Muharrem ince, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Açıklamasında, hafta sonu Yalova'ya gelen ve CHP'yi, 20'yi yüzyıl partisine benzeten İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'i eleştiren İnce, şöyle dedi:

"Doğru bir tanımlama yapmış. Çünkü biz dünyanın en eski 10 partisinden birisiyiz. Yani 100 yıllık bir partiyiz. Eğer bunu kast etmişse doğru bir benzetme yapmış. Biz, İçişleri Bakanlığı’na dilekçe verilerek kurulmuş bir parti değiliz. Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin devamıyız. Savaş meydanlarında kurulmuş bir partiyiz. Bizim kadar, CHP kadar, dünyada köklü, eski, bir çınar niteliğinde 10 parti var. Biz onlardan birisiyiz. Ne partiler gördü bu Türkiye. Biz 'çınarız', onlar 'su kabağı'. Su kabağı çınar kadar hızlı büyür ama kırağıyı gördü mü başını eğer. Ne kara kışlar gördü bu parti ama başını eğmedi."

"KENDİ SÖKÜĞÜNÜ DİKEMEYEN TERZİ KONUMUNDA"

Parlamentoya seslenen İnce, 8 milletvekilinin hala hapiste olduğunu hatırlatırken, "Bu Meclis, dopingli atlara, şikecilere, İngiliz viski şirketlerine, naylon faturacılara çıkardı, PKK’lılara eve dönüş yasasını çıkardı. Hrkese af çıkardı bu meclis. Öğrenci affı çıkardı, mali af çıkardı, imar affının sayısını ben de hatırlamıyorum ama 8 milletvekili halen içeride. Bu meclis bütün bu afları çıkarmış olmasına rağmen kendi söküğünü dikemeyen terzi konumundadır" diye konuştu.

"BİZDE DEMOKRASİ VAR"

AK Parti’nin, teşkilat başkanlarını Ankara’ya çağırmasına değinen İnce, "Biz, kendi yöntemlerimizle Ankara’ya çağırmadan, Yalova’da ikna edebilirsek ederiz, edemezsek herkes yarışır, aday olur. Bizde demokrasi var, normaldir" dedi.

Seçim böglesinde törenle karşılanmasınıda değerlendiren İnce, "Sayın başkanın jestidir, teşekkür ediyorum kendisine. Sayın Başkanla medyada atıştığımız haberleri vardı, milletin işinde küslük olmaz. Zaten düzelttik" diye konuştu.



SG(FK/İD)