AK Parti Ağrı Milletvekili Mehmet Kerim Yıldız, AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir ve BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ile birlikte Vali Cerrah'ı ziyaret eden Başkan Murat Yıldırım, ceza infaz kurumları ve tutukevlerinde incelemelerde bulunmak üzere Osmaniye'ye geldiklerini söyledi. Yıldırım, şöyle dedi:

"Osmaniye T Tipi Cezaevi ile ilgili bazı şikayetler var. Bu şikayetleri incelemek üzere Osmaniye'de bulunuyoruz. Bu vesileyle Vali Celalettin Cerrah'a nezaket ziyaretinde bulunmak istedik." 

Yıldırım, inceleme ardından hazırlayacakları raporu İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İnsan Hakları Komisyonu'na sunacaklarını bildirdi. Vali Cerrah ise Osmaniye T Tipi Cezaevi'nin yeni açılan modern bir cezaevi olduğunu söyledi. Komisyon üyeleri, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yabanoğlu'nu da ziyaret ettikten sonra cezaevinde incelemelerde bulunmak üzere adliyeden ayrıldı. CHP Milletvekillerinden bir grup, Pozantı Cezaevi ile ilgili iddiaların ardından Osmaniye'den de çeşitli şikayetler aldıklarını belirterek incelemek için başvurmuş, ancak izin alamamıştı.



İE(OA/İD)