Çorlu Cumhuriyet Savcısı Ahmet Murat Derme tarafından hazırlanan 2 sayfalık iddianamede, Balyoz davasına bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Başkanı Ömer Diken, üye hakimler Ali Efendi Peksak ve Murat Üründü ile Savcı Savaş Kırbaş mağdur olarak yer aldı.


CD’Yİ GİZLİCE KÜRSÜYE YERLEŞTİRDİ


Şüpheli Avukat Hüseyin Ersöz’ün 18 Mart 2011 tarihinde Balyoz duruşmasında, mahkeme heyetinin salondan çıkmasının ardından dava dosyası ile hakimlerin şahsi bilgisayarlarının da üzerinde bulunduğu kürsüdeki telefonun altına gizlice CD yerleştirdiği belirtildi. Ersöz’ün, duruşmaya verilen aranın ardından savunmasına bir mizansen ile devam edeceğini söylediğinin belirtildiği iddianamede, Ersöz’ün “Bu mizansen çevresinde Beşiktaş Adliyesi'nde bir Cumhuriyet savcısı beni telefonla aradı ve bana şöyle bir bilgi verdi. Beşiktaş Adliyesindeki üye hakimlerden bir tanesi bir CD hazırlamış ve bu CD’yi şu an kürsünüzün sağ tarafındaki telefonun altındaki beyaz dosya kağıdının altına koymuş ve bu CD’nin içerisinde çeşitli dokümanlar var. Bu CD’nin oradan alınarak bilgisayara takılmasını talep ediyorum" dediği kaydedildi.


DÖKÜMANLARDA HAKİM VE SAVCILARIN İSMİ KULLANILMIŞ


CD’de mahkeme heyetinde bulunan kişilerin isimlerinin defalarca kullanıldığının anlatıldığı iddianamede, Mahkeme Heyetini oluşturan hakimlerin ve savcının isimleri ile adlandırılmış dokümanların bulunduğu kaydedildi.


SAVUNMA SINIRINI AŞTI


Bir belgeye, yargılama konusu faaliyetin komutanı sıfatı yüklenen hayali bir isim oluşturulduğu ve “Ali Murat Kırbaş Orgeneral Balyoz Sıkıyönetim Komutanı" şeklinde bir yazı olduğu ifade edilen iddianamede, Ersöz’ün bu belge ile hedef gösterecek şekilde mahkeme heyetinde bulunan kişilerin isimlerini defalarca kullanmak suretiyle savunma sınırını aşan beyanlarda bulunduğu ifade edildi. İddianamede, Ersöz’ün eylem ve söylemlerinin savunmasını aşan, Savcı ve Mahkeme Heyeti’ni küçük düşürecek davranış mahiyetinde bulunduğu vurgulandı. Ersöz’ün “Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret" suçundan 2 yıla kadar hapsi talep edildi.


(BB)