Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne bağlı ekipler, Çal Cumhuriyet Savcılığı'nın yaklaşık bir yıldır takip ettiği çete üyelerinin yakalanması için Denizli merkez, Çal, Bekilli ve Çivril ilçeleri ile Uşak'ta bugün sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne bağlı polislerin de katıldığı operasyonda, çete üyesi olduğu ileri sürülen 15 kişi yakalandı. Gözaltına alınan kişilerin 'adam öldürme', 'yaralama' gibi suçlara karıştığı iddia edildi.

POLİSLE ÇATIŞIP KAÇTI

Denizli'den Uşak'a giden suç örgütü üyesi O.A.'nın Sarayaltı Mahallesi 4'üncü Cengiz Sokak'ta bir evde kaldığını belirlendi. Bugün saat 11.30 sıralarından eve operasyon düzenleyen polisi karşısında gören O.A. tabancasıyla ateş etmeye başladı. Polisin de silahla karşılık verdiği çatışma sırasında yaralanan olmazken, O.A. 20 V 8928 plakalı gri renkli Renault Clio marka otomobille kaçıp izini kaybettirdi.

Kaçan şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtilirken, gözaltındaki şüphelilerin işlemlerin ardından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.



RÇ,YK(AÖ/COŞ)