Çerkezköy’de geçen Salı günü meydana gelen yağmur yağışı sonrasında ilçede çok sayıda ev ve iş yerleri ile kamu binaları sular altında kalmıştı. Suların çekilmesinin ardından evlerine giren sel mağdurları temizlik çalışmalarına başladı. Evlerine gelen ekipler tarafından hasar tespit çalışmalarının yapılmasının ardından kullanılmaz hale gelen eşyaları çöpe atanlar, yardımların bir an önce başlamasını istedi.

Fatih Mahallesinde oturan Kezban Yorulmaz, erzak ve para yardımı yapıldığı duyduklarını ancak şu ana kadar kendilerine hiçbir şekilde yardımın gelmediğini söyledi. Yorulmaz “Her hangi bir yardım yapılmadı. Durumumuz ortada 3 yaşında oğlum ver her hangi bir yardım almadık. Kaymakam, milletvekili, belediye başkanı halimizi görsün. Kış günü ortadayız” dedi.

İÇME SUYU VERİLDİ

Çerkezköy’de sel sonrasında içme sularına karışan pis sular nedeniyle bir çok mahalleye verilemeyen içme suyu dün geceden itibaren verilmeye başladı. Belediye Başkan Vekili Ahmet Azcan selden su kuyularının da etkilendiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Bilindiği yaşanan bu sel olayından dolayı Bahçıvan Köprüsü altından geçen içme suyu borularında açılmalar meydana geldi. Bunu fark eder etmez boruların tamamı değiştirdik. Daha sonra ise tüm su kuyularını ilaçladık ve ilçenin tamamına belirli aralıklarla içme suyu verildi. Şu anda tam kapasiteli olarak kuyularımız çalışmaktadır. Aynı zamanda da hasar tespitleri ile ilgili olarak ekiplerimiz bölgede sel mağduru olan vatandaşlarımızın hasarlarını tespit ediyor.”



MY(LK/AAA)