Sanayi Odası'nda düzenlenen Meclis toplantısına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, sanayici ve işadamları katıldı. Türkiye'nin iyi durumda olduğunu ve en alt tabakadaki insan açısından bile Türkiye'nin iyi bir yola gittiğini söyleyen Çelik konuşmasına söyle devam etti:

"Bana iş istemeye gelen seçmenlerin çoğuna espirili dille takılıyorum. Diyorum ki 'Allah için doğru söyleyin. Sen iş mi istiyorsun maaş mı istiyorsun?' diye soruyorum. İş isteyen için Türkiye'de iş var." 

Bir yakın dostunun Ağrı'nın Diyadin İlçesi'ne kurduğu altın madenine işçi bulamadığından yakındığını söyleyen Çelik konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu dönem Gaziantep milletvekiliyim. Gaziantep'te işsizlik yoktur. İş gücüne ihtiyaç var. Sanayi odasında biz bekliyoruz ki birisi gelsin desin ki; 'Bana iş verin' diye. Fakat biz de biraz rahata alıştık gibi geliyor. Bir madenci arkadaşım Ağrı Diyadin İlçesi'nde altın madeni işletmesi kurdu. Benim de yakın dostum. Bana "Sayın bakanım ben Ağrı'da işçi bulamıyorum. 'Sigortamı yapmazsan gelirim. Sigortayı yaparsan gelmem' diyormuş işçiler. Ağrı Türkiye'nin en geri kalmış ilidir. Sigortalı işçi olunca bir kere sosyal yardımlaşma vakfının verdiği yardımlar kesiliyor. Annelere çocuk parası veriyoruz, o kesiliyor. Ders kitaplarını ücretsiz veriyoruz. Anne çocuğa boynu bükük kalmasın. Silgi istiyor, kalem istiyor ve ufak tefek harcamalar için ihtiyaç oluyor. Bizde Anadolu'da babadan para istenmez. O yüzden anneden isteniyor. Biz cüzzi de olsana annelere para verdik. Bu yardımların hepsi kesiliyor." 

Hüseyin Çelik, Kocaeli Sanayi Odası'ndaki toplantı ardından Ak Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.



EA(MB/İD)