Yunanistan'ın Pire Limanı'ndan aldığı konteyner yükü ile yola çıkan 365.5 metre uzunluğunda ve 51 metre genişliğindeki Panama bayraklı 'MSC Alexandra' adlı gemi Çanakkale Boğazı'ndan geçiş yaptı. Dev geminin geçişi sırasında Çanakkale Boğazı Marmara Denizi'nden Ege Denizi yönüne tek taraflı olarak trafiğe kapatıldı.

Saat 14.00'te transit gemi geçişlerine tek taraflı olarak kapatılan Çanakkale Boğazı, 4 saat sonra yeniden açıldı. İstanbul'daki Ambarlı Limanı'na gittiği öğrenilen MSC Alexandra, Çanakkale önlerinden geçerken ise ortaya ilginç görüntüler çıktı. Sahilde balık tutanların ve vatandaşların şaşkın bakışları arasında geçiş yapan gemi, heybetiyle Çanakkale'nin tam karşısında, Avrupa yakasındaki Kilitbahir Köyünü tamamen kapladı. Geminin geçişi sırasında Çanakkale yakasından Kilitbahir Köyü kısa süreliğine görülemedi.

Kurtarma-1, Kurtarma-4 ve Söndüren-4 römorkörlerinin güvenlik amacıyla eşlik ettiği dev gemi, manevra kabiliyetinin en güç olduğu Nara Burnu'nu döndükten sonra gözden kaybolarak, İstanbul'a gitmek üzere yol aldı.