Çanakkale Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık bir ay önce Çanakkale Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü'nde yolsuzluk yapıldığı iddiaları üzerine arama yaptı. El konulan belgelerde yapılan incelemelerin ardından polis, bugün saat 06.30'da operasyon düzenledi. Operasyonda Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü A.K., bazı çalışanlar ve adı yolsuzluğa karışan kişilerin de aralarında bulunduğu toplam 15 kişi evlerinde gözaltına alındı. Arama yapan polis, bazı belgelerle bilgisayar kasalarına incelemek üzere el koydu.

FATURALAR SIFIRLANDI İDDİASI

Polise başvuran bazı kişilerin, yolsuzluk yapıldığını iddia ettiği müdürlükte, yüksek miktardaki su faturalarının sıfırlandığını öne sürdükleri, soruşturmanın da bu nedenle başlatıldığı öğrenildi.

ARAMA SONRASI OPERASYON

Belediye Başkan Yardımcısı CHP'li Muarrem Erkek, operasyonun aramalarla ilgili olduğunu belirtti. CHP'li Erkek, "Geçen ay yapılan aramanın ardından polis, bugün o dosyayla ilgili gözaltılar yaptı. Gelişmelerle ilgili henüz bizim de bir bilgimiz yok. Geçen süreçte neler yaşanacak göreceğiz" dedi.