Olay, 28 Ekim 2012'de İstasyon Caddesi üzerinde bulunan Hazreti Ebubekir Camii tuvaletinde meydana geldi. Serdar Oğuz, babasına yardım etmek için caminin tuvaletinde beklemeye başladı. Bu sırada tuvalete gelen kişi veya kişiler, kesici aletler kullanarak minik Serdar'ı öldürdü. Meraklanan babasının isteği üzerine kontrole giden bir kişi, Serdar Oğuz'un cesedini buldu. Olayla ilgili polis geniş çaplı inceleme başlattı.

Van Emniyet Müdürlüğü tarafından cinayetle ilgili yapılan yazılı açıklamada, Özalp İlçe Emniyet Amirliği ve Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği birimlerince yürütülen çalışmalar sonucu, olayın şüphelileri olarak 9 kişinin gözaltına alındığı ve bu kişilerden birinin de tutuklandığının belirtildi. Açıklama şöyle:

"Cami tuvaletinde meydana gelen adam öldürme olayı ile ilgili olarak, maktul, delici aletle saldırıya maruz kalması sonucu vefat etmiştir. Maktulün Özalp Devlet Hastanesi'nde yapılan ön otopsisinde, göğüs köprücük kemiği ve boyun kısmından düzgün kenarlı dört köşeli sivri bir aletle yaralandığı tespit edilmiştir. Emniyet Müdürlüğümüze bağlı Özalp İlçe Emniyet Amirliği ve Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği birimlerince yürütülen çalışmalar sonucu, olayın şüphelileri olarak değerlendirilen 9 kişi yakalanarak gözaltına alınmıştır. 31/10/2012 günü Cumhuriyet Savcılığına sevk edilen 1 şüpheli, adam öldürme suçundan tutuklanarak ilimiz F tipi ceza infaz kurumuna teslim edilmiştir."



DHA(FE/SS)