Bayramın geçen pazartesi ikinci günü anne, baba ve kardeşleri ile birlikte Erzurum'un Tortum İlçesine bağı Aksukapı Köyüne giden Hilalkent İlköğretim Okulu 8'inci sınıf öğrencisi Tayyip Günal, öğle saatlerinde kayboldu. Ailesi ve yakınlarının tüm aramalarına rağmen bulunamayan Tayyip Günal'ı bulmak için Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği, jandarma ve köylüler seferber oldu.

Aksukapı Köyünün tüm alanı didik didik arandı. Ancak hiçbir ize rastlanmadı. Tortum İlçe Emniyet Müdürlüğü de MOBESE görüntülerini incelemeye aldı. Oğlu Tayyip'i en son köye 500 metre uzaklıktaki kendilerine ait bahçede gördüğünü söyleyen evli ve 4 çocuk babası Ahmet Günal şunları söyledi:

"Bayramın ikinci günü sabahı köye gittik. Köyümüz Erzurum- Artvin karayolu üzerinde. Oğlumu en son öğlen saatlerinde gördüm. Ne yaptığını sorduğumda, mezarlığa gidip Kuran okuduğunu, şu sırada ise bahçede gezdiğini söyledi. Bir daha kendisinden haber alamadık. Oğlum, cam kemiği hastası olduğu için yalnız dolaşmayı seviyor. Kimse ile arkadaşlık kurmuyor. Hastalığını kabullenmiş ama üzülüyordu. Son günlerde facebookta paylaştıklarını kimse beğenmediği için hepsini silmişti. Vücudunun değişik yerleri 28 kez kırıldı. 15 kez bu yüzden ameliyat oldu. Derslerinde oldukça başarılı. Yaklaşık 300 kişi köyü ve çevresini didik didik aradık. Ama hiçbir ip ucuna rastlayamadık. Sanki yer yarıldı içine girdi. Köyümüzün önünden karayolu geçtiği için oğlumu organ mafyasının kaçırmış olabileceğinden şüpheleniyorum. Kaçma imkanı yok. Çünkü ne parası var ne de yanında nüfus cüzdanı. Günler geçtikçe içimdeki ateş daha da büyüyor."


Tİ(KS/AAA)(FOTOĞRAF)