Olay, Bodrum İlçesi İçmeler Beldesi'ndeki bir büfede Pazartesi günü saat 03.00 sıralarında meydana geldi. Sahibi olduğu kokoreç büfesini açmak için sabah saatlerinde işyerine gelen Orhan Korkmaz, çelik kasanın çalındığını ve güvenlik kameralarının da yönünün değiştirildiğini fark edince polisi aradı. Soruşturma başlatan polis, büfede çalışan Emrah Yılmaz ile büfe sahibinin kardeşi Ömer Korkmaz'ın hareketlerinden şüphelendi, ancak belli etmedi. Çevredeki işyerlerinin güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, Yılmaz ile Korkmaz'ın, kiralık bir otomobille bölgede gezindiğini tespit etti.

Otomobilin kiralandığı firmaya ulaşan polis, otomobildeki GPS kayıtlarından otomobilin nerelere gittiğini saptadı. İncelemede, otomobilin önce büfenin olduğu noktaya, ardından İçmeler Mevkii'ndeki sahil kenarına, son olarak da Ömer Korkmaz ile ağabeyinin oturduğu evin yakınına gittiği belirlendi. Bunun üzerine deniz kenarına giden polis, içinden 24 bin TL, döviz ve senetler çalınan çelik kasanın denizde olduğunu fark etti. Çelik kasa denizden çıkarılırken iki şüpheli gözaltına alındı. İki şüphelinin, kar maskesi, eldiven ve galoş giyip kiralık otomobille gece büfeye geldikleri, sopayla güvenlik kameralarının yerini değiştirip çelik kasayı çaldıkları ortaya çıktı.

KARDEŞİNDEN ŞİKAYETÇİ OLMADI

Suçlarını itiraf eden ve polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen iki şüpheliden Ömer Korkmaz, ağabeyinin şikayetçi olmaması üzerine savcılık tarafından serbest bırakılırken, mahkemeye çıkarılan Emrah Yılmaz tutuklandı. Bu arada, çelik kasadan çalınan 24 bin TL, döviz ve senetler ise Ömer Korkmaz ile ağabeyinin oturduğu evdeki merdivenin altında bulundu.



SŞ(AÖ/İD)