Girdikleri birçok evden kadınların altın yüzük, bilezik ve kolyelerini dolandırıcılık yöntemiyle çalan 3 kadının peşine düşen polis ekipleri, şüphelilerin merkez Seyhan İlçesi'nin Şakirpaşa Mahallesi'nde dolaştıklarını belirledi. Güven Timleri, 41 ayrı suçtan kaydı bulunan ve hakkındaki dolandırıcılık iddiasıyla, 36 yakalama kararıyla aranan 30 yaşındaki Derya Gezer, aynı suçtan 19 kez gözaltına alınan 47 yaşındaki Aysel Mayalı ile polis tarafından dolandırıcılık iddiasıyla 15 kez gözaltına alındığı belirlenen 52 yaşındaki Şahsenem Perktaş'ı yakaladı.

İfade için Emniyet Müdürlüğü'ne götürülmek istenen kadınlar, bindirildikleri ekip otosunun içine tuvaletlerini yapıp, pisliği de üzerlerine sürerek polise direnmeye çalıştı. Götürüldükleri Asayiş Şube Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan ve 40 kentte arandığı anlaşılan şüpheliler, işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Emniyet Müdürlüğü'nden çıkartılışları sırasında da görüntü alan gazetecilere saldıran dolandırıcılar tutuklandı.

40 KAPIDAN 40 KAŞIK ŞEKER

Din duygularını kullanan dolandırıcıların, "Bizim erkek çocuğumuz olmadığı için adak adamıştık. 40 kapıdan 40 kaşık şeker toplayıp, helva yapıp, 40 kapıya dağıtacağız. Hayrınıza şeker verir misiniz?" diyerek ev sahibi kadınları ikna ettikleri belirlendi. Şüphelilerin daha sonra da "Sende büyü var, bozalım" diyerek yaklaştıkları kadınların altın yüzük, bilezik ve kolyelerini çaldığı saptandı.



FK(BK/CK)