Bursa Emniyet Müdürlüğü dün İzmir-Bursa-Zonguldak seferini yapmak üzere saat 09.30’da İzmir’den hareket eden şehirlerarası otobüste meydana gelen pornografik görüntüyle taciz iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, otobüse Balıkesir’den binen bir kadın yolcunun internete girmek için bilgisayar ve cep telefonunun bluetooth’unu açtığında, bir göndereci (Nokia 6600) tarafından cinsel içerikli verilerin yollandığını söyleyerek durumu otobüs görevlilerine ve 155 Polis İmdat telefonuna bildirerek şikayetçi olduğunu hatırlatıldı.

Otobüsün Mustafakemalpaşa İlçe terminaline girmesi üzerine Cumhuriyet Savcısından alınan yazılı arama kararı doğrultusunda otobüs içerisinde ve yolcular üzerinde arama yapıldığı kaydedildi. Açıklamada şöyle denildi:

”Soruşturmanın derinleştirilmesi üzerine, müşteki ile aynı otobüste seyahat eden ve Mustafakemalpaşa ilçesine girişte otobüsten indiği anlaşılan bir bayanın kullandığı telefonun şikayete konu olan bir telefon olduğu tespit edilmiştir. İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğine intikal ettirilen bayanın telefonu incelendiğinde, S60 işletim sisteminde virüs bulunduğu, Bluetooth’unun açık veya kapalı olarak yakınında bulunan aynı işletim sistemine sahip Bluetooth’u açık telefonlara cinsel içerikli verileri 2 dakika aralıklarla istem dışı gönderdiği tespit edilmiş ve bu yönde gerekli tahkikat yapılmıştır. Bazı basın-yayın organlarında yer verildiği üzere ‘cinsel taciz’ olayının gerçekleşmesi söz konusu değildir.”


NG(FK/AAA)