Bursa’nın merkez Yıldırım İlçesi'nde cezaevlerindeki açlık grevine destek için 30 Ekim tarihinde yaptıkları yürüyüş yaptıkları sırada, bölgedeki karşıt grubun kendilerine tepki göstermesiyle çıkan ve 4 gece süren olaylar sırasında başına isabet eden kurşun ile ağır yaralanan ve bu sabah kurtarılamayan İlker Kaya’nın cesedi otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Otopside yaşam savaşını yitiren Kaya’nın başına saplanan kurşun çıkarılarak balistik incelemesi yapılacak. Çıkarılacak çekirdek olay gecesi bulunan boş kovanlarla eşleştirilerek soruşturma sürdürülecek.

ACILI BABA GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Bu arada, sabaha karşı acı haberi alır almaz hastaneye koşan İlker Kaya'nın babası Muammer Kaya, gözyaşlarına boğuldu. Oğluna bir kere sarılmak için polis ve doktorlara yalvaran acılı baba burada fenalaştı. Şevket yılmaz Devlet Hastanesi’nin acil servisine kaldırılan Muammer Kaya, burada sakinleştirildi.

İlker Kaya’nın cenazesi otopsi ardından bugün İkindi vakti Ulu Camii’nde kılınacak namazın ardından İsabey Mezarlığı’nda toprağa verilecek.