Bursa'da geçen yıla oranla yaz mevsimi olan haziran, temmuz ve ağustos ayı dönemlerinde orman yangınlarında artış oldu. Orman Yangınları İle Mücadele Şube Müdürü Köksal Konak, 3 aylık dönemde çıkan orman yangınlarında 100 hektar alanın zarar gördüğünü söyledi. Yangınların yüzde 45'inin ihmal ve dikkatsizlik sonucu meydana geldiğini ifade eden Konak, "Yüzde 35'inin nedeni belirlenmeyen yangınlardır. Diğer nedenlerse doğal, kaza nedeniyle çıkan yangınlardır" dedi.

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü olarak yangınların söndürülmesi ve yanan alanların yeniden ağaçlandırılması için masrafların olduğunun altını çizen Köksal Konak, "Öncelikle yangın çıksın- çıkmasın teşkilatımız orman yangınları için  işçi çalıştırmakta, araç ve helikopter kiralamaktadır. Yalnızca helikopter için 2012 yılında  872 bin dolar ödenecek. Helikopter hariç söndürme masrafları ağustos ayı sonu itibarı ile 561 bin lira. Müdülük olarak 70 hektar alanı ağaçlandırma çalışmalarına başladık. Bu çalışma için de 420 bin TL masraf yapılacak" diye konuştu.

BURSA'DA ÜÇ AY İÇERİSİNDE BİN 746 YANGIN ÇIKTI

Bursa merkezde de ev ve işyerlerinde çıkan yangınlarda artış oldu. Haziran ayında 560 olan yangın sayısı temmuz ayında 615'e, ağustos ayında ise 671'e çıktı. Bursa Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan alınan verilere göre, Bursa’da yaz döneminde meydana gelen yangınların bilançosunun 3 milyon TL’yi geçtiği bildirildi. Bursa’da haziran ayında 750 bin lira olan maddi zarar temmuzda sabit kalırken, ağustos ayında rekor kırdı. Ağustos ayında yangın sayısı fazla artmamasına rağmen maddi zararın 1.5 milyon TL'yi bulduğu öğrenildi.


IA(FK/BT)