Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, davet üzerine Bursa’ya gelen ve Türk İslam Sanatı'na ilgisiyle tanınan Windisch-Graetz Prensesi Stephanie’yi Sümbüllü Bahçe Konağı’nda ağırladı. Eşi Sevginaz Dündar ile konuğunu misafir eden Başkan Dündar, prensese Bursa ve İslam tarihi ve kültürü hakkında bilgi verdi. Sümbüllü Bahçe Konağı’nda öğle yemeğinde Türk mutfağının en özel tatlarıyla ağırlanan Prenses, tarihi konağı gezerek Başkan Dündar ile Bursa ile ilgili sohbet etti.

Bursa’yı 'Hayallerin kenti' olarak tanımlayan Windisch-Graetz Prensesi Stephanie, daha önce gelmediği kente kendisini davet eden Başkan Dündar’a teşekkür etti. Osmanlı mimarisini çok beğendiğini belirten prenses, tarihi eserlerin günümüze kazandırılmasının büyük önem taşıdığını vurguladı. "Burada sadece mimari ve insan değil aynı zamanda duygular ve kokular da yaşıyor" diyen Windisch-Graetz Prensesi Stephanie, "Her zaman tarihi eserleri ziyaret ederim. Ancak Bursa’da tarihi taşların bile hayat bulduğunu, yaşadığını gördüm. 24 saat geçmişi bugüne, bugünü geleceğe taşıyan bir kültürde yaşamanın keyfini sürüyorsunuz" dedi.

"İLİŞKİLER GELECEĞİ İNŞA EDECEK"

Prensesin Bursa’ya gelişinde geçen yıl Brüksel'de düzenlenen 'Bursa Günleri' etkinliğinin büyük önem taşıdığını söyleyen Başkan Dündar, şöyle konuştu:

"Prenses Bursa’ya gelerek kentimizi tanıma fırsatı buldu. Osmanlı'yı kuran bir şehir olarak Bursa’nın tarihi dokusunun aynı zamanda ruhuyla da yaşadığını tespit etmesi bizi memnun etti. Bu vesileyle şehrimizi tanıtma fırsatı buluyoruz."

Uluslararası ilişkilerin geleceğe yön verecek önemli birer etken olduğuna da değinen Dündar, "Ülkemiz ve kentimizi uluslararası platformlarda tanıtmaya devam edeceğiz. İnşallah bundan sonra da doğuyu batıya, batıyı doğuya bağlayan bir bütünlük içinde projelerimizi hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Barış, huzur dolu bir gelecek için projelerimizi gerçekleştireceğiz ve bu çocuklarımız adına atılmış büyük bir başarı olacak" dedi.

BAŞKANIN EŞİNDEN PRENSESE EL ÖRMESİ BURSA ŞALI

Windisch-Graetz Prensesi Stephanie, Başkan Mustafa Dündar ve eşi Sevginaz Dündar’a daveti ve misafirperverliği için teşekkür etti. Sevginaz Dündar, prensese Bursa hatırası olarak Osmanlı motifleri taşıyan el örmesi şal hediye etti. Başkan Dündar’dan çiçek verdiği Prenses, Bursa’ya tekrar gelmek istediğini söyledi.

Osmanlı’nın başkenti Bursa’nın tarihi ve kültürel mirasını yakından tanımak için iki gününü ayıran Prenses, Osmangazi Belediyesi’ne bağlı Karabaş-i Veli Kültür Merkezi’ni ziyaret ederek, sema gösterisini izledi. Prenses Stephanie ayrıca Muradiye Külliyesi, Uluumay Müzesi, tophane ve Ulucami’yi de gezme fırsatı buldu.



NG(FK/İD)