Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı toplantısı Heykel’deki tarihi belediye binasında yapıldı. Meclis toplantısı öncesinde yapılan BUSKİ Genel Kurulu’nda konuşan BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, hizmet kurumu olmanın verdiği sorumluluk bilinciyle, engelli abonelerin su faturalarında indirime gitme kararı aldıklarını söyledi. İndirimli tarifeye ilişkin engelli vatandaşlardan da yoğun talep aldıklarını belirten Çetinavcı şöyle dedi:

"Uygulayacağımız indirim tarifesi, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın özürlüler için hazırladığı vergi rehberindeki kıstaslar dikkate alınarak hazırlandı. Buna göre çalışma gücünün asgari yüzde 80’ini kaybetmiş bulunan birinci derecedeki engelli abonelere yüzde 50, çalışma gücünün asgari yüzde 60’ını kaybetmiş bulunan ikinci derecedeki engelli abonelere yüzde 35, çalışma gücünün asgari yüzde 40’ını kaybetmiş üçüncü derecedeki engelle abonelere de yüzde 20’lik indirim uygulayacağız."

Çetinavcı, hizmet alanı içinde bulunan bütün derelerdeki ıslah çalışmalarının da titizlikle sürdürüldüğünü kaydetti.

BUSKİ HİDROELEKTRİK SANTRALİ KURULACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Recep Altepe de, hizmet alanı içinde bulunan 25 derenin tamamında ıslah ve temizleme çalışması gerçekleştirildiğini hatırlatarak, özellikle iklim değişikliklerine bağlı olarak yaşanması muhtemel sel baskını risklerinin önemli ölçüde ortadan kaldırıldığını söyledi. Engelli abonelere yönelik indirim uygulamasının da pozitif ayrımcılığa güzel bir örnek olduğunu dile getiren Başkan Altepe, BUSKİ bünyesinde kurulacak enerji şirketi ile yenilenebilir enerji kaynaklarının tesisi için önemli çalışmaları hayata geçireceklerini belirtti. Hamitler çöplüğünden elektrik enerjisi elde edilmesine yönelik kurulan tesisin üretime başladığını 20 bin konutun elektrik ihtiyacının buradan karşılanacağını kaydeden Başkan Altepe, "Bunun yanında BUSKİ’nin ana isale hatları üzerine kurulacak hidroelekrik santralle, kendi ihtiyacımız olan elektriği üreteceğiz. Rüzgar ve güneş enerjisinin kullanımına yönelik yatırımlarımızı da hayata geçirmek üzere çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.



SÇ(FK/COŞ)