'Durgun Sulara Yolculuk' adlı bisiklet turu için çeşitli şehirlerden gelen 50 bisikletçi, Burdur Müzesi'nde toplandı. Bisikletçiler, Burdur Belediye Başkanı AK Parti'li Sebahattin Akkaya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Şimşek ve Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır tarafından karşılandı. Bisikletçilere eşlik eden Başkan Akkaya, şehir turu yaparak gruba destek verdi. Bu tür faaliyetlerin artmasını isteyen Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, herkesin doğaya duyarlı olmasını istedi. Doğanın her geçen gün katledildiğini belirten Akkaya, buna hiç kimsenin hakkı olmadığını söyledi.

Tur hakkında bilgi veren Bisikletli Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Öztürk, tura çeşitli illerden 50 bisiklet tutkununun katıldığını belirti. Öztürk, "Amacımız Burdur Gölü ve Salda Gölü'nün durumuna işaret etmekti. Burdur yerel özelliklerini, tarihi özelliklerini ve biyoçeşitliliğini, bisikletin yavaş ve sessiz olması özelliği ile birleştirerek katılımcılara anlatmak istiyoruz. Yurt dışından da katılımcılarımız var" dedi.

Burdur şehir turunun ardından yaklaşık 50 bisikletli, 4 gün sürecek olan bisiklet turuna başladı. Ekip, Burdur Gölü'nün çevresinden dolaştıktan sonra Yeşilova İlçesi'ndeki Salda Gölü'nde 142 kilometrelik etabı tamamlayacak.