Müzik öğretmeni Ali Yavuz tarafından 1960 yılında kurulan Türkiye’nin ilk ve tek kız bando takımı Bursa Anadolu Lisesi Bandosu, 104 kişilik ekibiyle bu özelliğini sürdürüyor. 52 yıldan bu yana Bursa'nın yanı sıra Türkiye'nin bir çok iline giderek gösteri yapan Bursa Anadolu Kız Lisesi Bando takımı, fiyatları 500 ile 5 bin TL arasında değişen enstrümanlarını, gerekirse yurt dışından temin ederek yeniliyor.

Bando Takımının Müzik Öğretmeni Ayşegül Çakır, Türkiye'de bir çok gösteri ve festivale katılan öğrencilerinin, performansları ile büyük beğeni kazandığını söyledi. Hedeflerinin yurt dışında yapılacak etkinliklerde Türkiye'yi temsil etmek olduğunu belirten Ayşegül Çakır, boru trampet ve bando olarak bilinen nefesli çalgılardan oluşan bando takımında görev alacak öğrencilere, 9’uncu sınıfta, işitsel ve ritmik yeteneklerin değerlendirilmesi için özel proğram uygulandığını söyledi.

Her türlü müzik ve marşı çok rahat çalıp seslendiren bando takımının İl Milil Eğitim Müdürlüğünün katkısıyla enstrümanlarını sürekli yenilediklerini belirten Çakır, "Verdikleri konser ile stres atan öğrencilerimiz, gösterilerinde izleyenleri büyülüyor. Çok davet alıyoruz. Bunları değerlendiriyoruz. Çocuklarımız yeni çıkan tüm parçaları kısa sürede çalıyor. Bu korunun bozulmaması için okul idaresinde büyük gayret gösteriyor" dedi.

Müzik Öğretmeni Ayşegül Çakır, provalarını ve gösterilerini öğrencilerin eğitimlerini aksatmayacağı saatlerde yaptıklarını ekledi.



ST,SÇ(FK/İD)