Baharın başladığı, doğanın uyandığı gün olarak kabul edilen 21 Mart Nevruz Bayramı kapsamında Bozok Üniversitesi’nde nevruz ateşi yakılıp yumurta tokuşturuldu. Yakılan ateş etrafında halaylar çekildi. Bozok Üniversitesi Kampüsü'nde düzenlenen etkinliklere Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, rektör yardımcıları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve bazı daire müdürleri katıldı. Kutlamalar öncesinde konuşan Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Nevruz Bayramı’nın yıllardır değerinin anlaşılmadığını ve bazı kesimler tarafından farklı amaçlar için kutlandığını belirtti, şunları söyledi:

"21 Mart bizim geleneklerimizi yansıtan bir gün. Türk tarihinde mevcut olan bir gün, ama yıllardır bunun değerini bilememişiz. Farklı kesimler değişik amaçlarla kullanmış, ama Türkiye Cumhuriyeti olarak doğusu batısı, Kürdü Türkü Çerkezi, Lazı hepimiz kardeşiz bu topraklarda birlikte yaşıyoruz, dolayısıyla böyle önemli güzel günleri de birlikte kutluyoruz."

Kutlama etkinlikleri, yakılan nevruz ateşinin üzerinden atlanıp örste demir dövülmesiyle devam etti. Daha sonra değişik renklere boyanmış yumurtalar tokuşturuldu ve ateş etrafında halaylar çekildi. Program, katılımcılara etli pilav ikram edilmesiyle tamamlandı. 



HG(AY/BT)