Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgatlılar Dayanışma Derneği'nin Esenler Kültür Merkezi'nde düzenlediği 5'inci Arabaşı Şölenine katıldı. Şölende konuşma yapan Bozdağ, Yozgata övgüler yağdırdı. Bozdağ, Yozgat'tan İstanbul'a gönül dolusu sevgi ve saygı getirdiğini belirterek, Yozgat'ın dışında yaşayan Yozgatlılar'ın kalbinin Yozgat'la attığını söyledi. Türkiye'nin değişik bir yerinde akademi, siyaset ve iş yaşamında başarılı olan bir Yozgatlıyı gördüğünde gurur duyduğunu ifade eden Bozdağ, "Birlik türküsü bizim mayamızda var. Kardeşlik türküsü acıyı ve sevgiyi paylaşma anlayışı bizim mayamızda var. Ben bütün Yozgatlı kardeşlerime hayır yarışında ülkemiz ve Yozgat için ürettiklerinden dolayı teşekkür ederim. Biz Yozgat'tan kazandıklarımızla ülkemize hizmet etmeye çalıştık. Ne kadar çalışsak Yozgat ve Türkiye için azdır" diye konuştu.

YOZGAT’TA 3 KİŞİDEN 2’Sİ AK PARTİYE OY VERDİ


Bozdağ, Yozgatlılar'ın Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Partiye her seçimde destek verdiğine değinerek, "En son seçimde Yozgat'ta 3 kişiden 2'sinin Ak Parti'ye evet dediği bir siyasal kadro 2002'den buyana hizmet ediyor. Yozgat değişimi Türkiye ile beraber yaşıyor" dedi.

YOZGAT’A HIZLI TREN MÜJDESİ


Yozgat'ın değişim adımının yüksek hızlı trenle atıldığını söyleyen Bozdağ, Eskişehir'den sonra 13 Mart 2009'da yüksek hızlı tren temelinin Yozgat'ta atıldığını belirterek, "Hızlı trenin yapımı Yozgat'ta devam ediyor. Ankara ve Yerköy arası hızlı tren ihalesi yapılamamıştı. Önümüzdeki günlerde oranın da ihalesi bitmiş olacak. 2015 yılı itibariyle Haziran ayından önce yüksek hızlı trenle Yozgatlı Ankara'ya o zamana kadar İstanbul'da biteceği için, Esenler'den Yozgat'a gitmek istiyorsa daha güvenli, hızlı ve ucuz seyahat etme imkanı bulacaktır. Bu milyarlarca dolarlık çok büyük bir yatırım. İkinci kazma Yozgat'tan vuruldu. Şu anda dağlar deliniyor, tüneller açılıyor. Yozgat'ta devam eden yüksek hızlı tren inşaatının yüzde 60'ı bitmiş durumdadır. Bu adımlar Yozgat'ın ekonomisine, turizmine ve dünyaya bağlanmasına büyük katkı sağlayacak çok büyük bir projedir. İddialı olsun diye söylemiyorum ama belki de Cumhuriyet tarihi boyunca Yozgat'ın aldığı en büyük yatırım hızlı tren projesidir" diye konuştu. Yozgat'a her anlamda yardım edileceğini belirten Bozdağ, İstanbul'da ki Yozgatlılar'a düzenlenen gece için teşekkür etti. Gece, yöresel sanatçılar ve mehteran eşliğinde verilen konser ile son buldu.