Tavas’ın Nikfer Beldesi sınırlarında bulunan 2 bin 400 metre yüksekliğindeki Bozdağ’ın kayak merkezi yapılması için trafik kazasında ölen eski Vali Recep Yazıcıoğlu’nun 2003 yılında başlattığı çalışmaları Denizli Valisi Abdülkadir Demir sürdürüyor. Bölgede geçen yıl yapılan incelemelerin ardından bu yıl altyapı için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Nikfer’den Bozdağ’a 8 kilometre asfalt, 5 kilometre stabilize yol yapıldı. Kayak merkezinin yapılacağı bölgede en uzunu 1700 metre olan üç pist alanının düzeltilme çalışmaları bitirilirken, elektrik dağıtım şirketi AYDEM tarafından, bölgeye elektrik iletim hattı çekildi. Denizli Valiliği, bölgenin Bozdağ Kültür ve Koruma Alanı ilan edilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na başvuru için hazırlıklarını tamamladı. Özel İdare Müdürlüğü, mekanik sistem kurulması için bütçeye 1.5 milyon lira ödenek koydu. Mekanik sistemin kurulması ile bölgede gerekli altyapı tamamlanacak.

KAYAK TAKIMLARIYLA POZ VERDİ

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, İl Genel Meclisi, daire müdürleri, Nikferliler ile birlikte Bozdağ’a çıkarak yapılan çalışmaları yerinde gördü. Bozdağ’ın 2 bin 400 metrelik zirvesine çıkan ve üç pistin yapılacağı alanları gezen Demir, bölgeye getirilen elektrik iletim hatlarını yerinde inceledi. Kayak takımlarını giyerek basına poz veren Demir, Bozdağ’ın kayak merkezi yapılmasının Denizli’nin 30 yıllık rüyası olduğunu belirterek, hedeflerinin altyapı çalışmalarını tamamlayarak 2013 yılında bölgede kayak yapmak olduğunu söyledi. Bozdağ’ın kayak merkezi yapılması için 1982 yılında ilk müracaatın yapıldığını hatırlatan Vali Demir, “2003 yılında rahmetli Denizli Valisi Recep Yazıcıoğlu, kayak merkezi olması için yol çalışmalarını başlattı. Bozdağ’ın kayak merkezi yapılması Denizli’nin 30 yıllık rüyası. Geçen yıl buraya geldiğimizde Bozdağ’ın kayak merkezi yapılmasına karar verdik. Hemen çalışmalara başladık. Nikfer’den 8 kilometre asfalt yol, daha sonraki 10 kilometrenin yol genişletme ve onarma çalışmalarını yaptık, stabilize yolu açtık. AYDEM ücretsiz olarak bölgeye iletim hattı kurarak elektrik getirdi. Üç pistin güzergah düzeltme çalışmalarını yapıyoruz. Bozdağ, Denizli’nin ikinci Pamukkalesi olabilir. Denizli’nin rüya projelerinden bir tanesi gerçekleşiyor. Denizli’de hayal olup ta gerçekleşmeyen hiçbir şey kalmayacak” dedi.

TURİZM GELİŞİM BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ

İl Genel Meclisi’nin bölgenin mekanik sistem kurulması için bütçeye 1.5 milyon lira koyduğunu, Maliye Bakanlığı’na ödenek için başvurduklarını belirten Vali Demir, “Bölgeye yatırımcı gelmesi için Bozdağ’ın turizm gelişim bölgesi ilan edilmesi gerekiyor. Kültür ve turizm Bakanlığı’na Bozdağ Kültür ve Koruma Alanı ilan edilmesi için gerekli başvuruları yaptık. Tüm prosedürler tamamlandı. Tahmin ediyorum, bir iki ay içerisinde turizm gelişim bölgesi ilan edilir. Bu gerçekleşirse Bozdağ’a otel yatırımlarının yapılacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Hedeflerinin Bozdağ’da 2013 yılında kayak yapmak olduğunu belirten Demir, “Bozdağ, Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biri olacak özellikleri taşıyor. Kayak sporuyla ilgili tüm branşlar için uygun. Kış sezonunda 90 gün kayak yapılabilecek iklime sahip. 2013’te burada kayak yapmak istiyoruz. En azından bir etabını 2013’e yetiştirmek istiyoruz. Yabancı turistler için kış turizmi alternatiflerini burada sunmuş oluyoruz. Burada bir başlangıç yapıyoruz. Bizim amacımız altyapıyı tamamlarsak yatırımcı buraya gelir. Yatırımcı sıkıntısı olmayacağını düşünüyoruz, yeter ki, bu işe inanalım” dedi.



ONB (İÖ/RT)