Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat'ta AK Parti il kongresine katıldıktan sonra Bozok Üniversitesi Kampus alanında, hayırsever işadamı Erdoğan Akdağ tarafından yapımına başlanan 2 bin kişilik caminin temel atma törenine katıldı. Kampus alanı içerisindeki birçok binanın yapımını üstlenen işadamı Erdoğan Akdağ, yapımına başlanan caminin gelecek yıl Ramazan ayında ibadete açılacağını söyledi.

Temel atma töreninde konuşan Bozdağ, Erdoğan Akdağ'a üniversitelerdeki hayırsever katkılarından dolayı teşekkür etti. Bozdağ, camilerle ilgili yeni bir yasa tasarısını ileriki günlerde Meclis'e gönderileceğini belirterek, şunları söyledi:

"Bu vesile ile bir hususu da ilk defa ifade etmek isterim. Cami yapımlarını, tamir, bakım ve onarımlarını yapan kişiler, bağışta bulunan veya diğer bir şekilde bunları yapanlar, bunlarla ilgili vergi indirimlerinden faydalanamıyor veya vergiden bunu düşemiyorlardı. Ama okul, hastane yaptığı zaman bunlarla ilgili vergi indirimlerinden istifade ediyorlardı. Şimdi hükümet olarak yeni bir adım daha atma kararı aldık. Bundan sonraki süreçte mabet inşa eden ve onun tamirine bakımına cebinden para harcayarak katkıda bulunan bütün hayırseverlerimiz bu yaptıkları harcamaları vergi matrahından ve vergi giderlerinden aşağı düşme imkanı getiriyoruz. Bu konuda önümüzdeki günlerde yasa tasarısı TBMM 'ye sevk edilecektir. Bu da bizim attığımız önemli bir adımdır."

Konuşmalarının ardından, kampus alanı içerisinde yapımına başlanan 2 bin kişilik caminin temeli dualar eşliğinde, butonlara basılarak atıldı.



Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT,



(ÜK/SS)