Boydak Eğitim ve Kültür Vakfı’nın 2012 yılnda yardıma muhtaç ailelere, ilköğretim öğrencilerine ve okullara yönelik başlattığı yardım projesi tüm devam ediyor. Kayseri’nin yanı sıra Türkiye’nin her bölgesine ulaşma hedefini taşıyan vakfın şu ana kadar fakir ailelere, ilköğretim öğrencilerine ve okullara yaptığım yardımların toplamı 500 bin TL’ye ulaştığı açıklandı. Ekonomik durumu iyi olmayan ailelere gıda yardımı yapan, yine bu bölgelerde ilköğretim öğrencilerine eğitim araç ve gereç yardımı gerçekleştirdiklerini belirten Boydak Eğitim ve Kültür Vakfı Müdürü Halit Bayhan, şöyle dedi;

 "Yardım kampanyalarımız tüm hızıyla sürüyor. Vakfımız aracılığıyla Ramazan ayı içerisinde gerçekleştirdiğimiz desteğimizi şimdi de 2012-13 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın başlamasıyla beraber, geleceğimizin teminatı öğrencilerimiz için sürdürüyoruz. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden toplam 5 bin 500 ilköğretim öğrencisine, her bir öğrencinin yaklaşık bir yıllık eğitim ihtiyacını karşılayacak kadar kırtasiye malzemesi dağıtımını tamamladık. Bununla beraber, belirlenen ilçelerin Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından tespit edilen ve ilgili kaymakamlıklarca da uygun bulanan 10 ayrı okulun her birine 10 bin TL’lik demirbaş malzemesi desteği gerçekleştirdik."

Boydak Holding hissedarları tarafından 2007 yılında kurulan Boydak Eğitim ve Kültür Vakfı’nın son dönem içerisinde hayata geçirdiği yardım kampanyası; Kayseri’nin Pınarbaşı, Bünyan, Sarıoğlan ve Tomarza ilçeleri başta olmak üzere; Sivas’ın Gemerek ilçesi, Yozgat ve Yozgat’ın Çayıralan ilçesi ile Kahramanmaraş’ın Göksun ilçelerini kapsıyor. Kampanya, Vakfın proje kapsamında yer alan ilçelerin kaymakamlıkları bünyesinde kurulu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ile imzalanan işbirliği protokolü kapsamında hayata geçiyor.


OE(OE/İD)